1 yıl oldu yerine konulmadı!

1 yıl oldu yerine konulmadı!

Bilecik Belediyesi’nce geçtiğimiz yıl yerinden sökülen Kayı Boyutu Anıtı halen yerine konulmadı.

Bilecik Belediyesi’nce geçtiğimiz yıl yerinden sökülen Kayı Boyutu Anıtı halen yerine konulmadı.

Hatırlanacağı üzere; CHP’li Bilecik Belediyesi, 10 Temmuz 2020 tarihinde tam da Ayasofya’nın zincirlerinin kırılarak ibadete açıldığı gün Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önündeki Kayı Boyu Anıtı’nı kaldırmıştı. Kayı Boyu Anıtı’nın kaldırılmasına gerekçe olarak bölgede gerçekleşecek altyapı çalışmaları gösterilmişti. Altyapı çalışmalarının üzerinden aylar geçerken anıtın söküldüğü ise 1 yıl oldu. Belediye Başkanı Semih Şahin’in anıtın daha güzel bir çalışmayla aynı yerine konulacağını söylemesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadı.

kayi-kaldirildi.jpg

Ayrıca, Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti’nin o dönemki il başkanı Mehmet Yılmaz, anıtın kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, sürecin takipçisi olduklarını belirtmişti.

40829.jpg

Daha sonra İYİ Partili Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gürses, konuyu belediye meclisi gündemine taşımış ve anıtın ne zaman konulacağına dair soru önergesi vermişti.

43116.jpg

Geçtiğimiz hafta içerisinde Bilecik’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de anıtın kaldırılmasına tepkisini ‘Kayı’yı götürdüler Ayı’yı getirdiler’ sözleriyle tepki göstermişti.

kayi-boyu-aniti.jpg

Anıtın kaldırılmasının üzerinden geçen 1 yılın ardından MHP’li belediye meclis üyesi Hamdi Salt bir kez daha tepki göstererek, “Sökülüp hurdalığa atılan Kayı anıtının yenisi bir yıl oldu daha yapılmadı. Belediye başkanımız söz verdi yapacaktı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bilecik Belediyesi'nin gün geçtikçe artan kamuoyu baskısına daha fazla dayanamayacağı ve Kayı Boyu Anıtı'nı yerine koyacağı kamuoyunda konuşuluyor.

hamdi-salt.jpg

Bu haber toplam 3932 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum