MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BASININ EKSİKLİĞİ NE ZAMAN HİSSEDİLİR

BASININ EKSİKLİĞİ NE ZAMAN HİSSEDİLİR

Mücahid ERDAL

Ak Parti geçen gün İl Danışma Kurulu toplantısı düzenledi. İftar yemeği ile başlayacak programın devamında Anayasa Değişiklik paketi ve neden evet denilmesi gerektiği anlatılacak. Her şey tamam ancak Saat 20:00’de yani iftara 10 dakika kala bir eksiklik hissediliyor.

Ortalıkta hiç gazeteci yok. Flaşların patlamaması, ortalıkta gezinen birilerinin bulunmaması bir aksesuvar eksikliği gibi hissediliyor. “Telefon açın hemen gelsinler” gibi konuşmalardan sonra iftar ve devamında Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’ın konuşmaları. Ortada yine gazeteci yok. Peki Milletvekili referandumda evet denilmesi için partililerini mi ikna etmeye çalışıyor. Salon haricindeki Bileciklileri hiçe sayarak basını davet etmezseniz veya iyi bir organizasyon yapmazsanız o zaman evet oyunu sadece salonda bulunanlardan istersiniz.

Bu programlar bir vesiledir. Bu toplantılarda yapılan konuşmalar basın aracılığı ile bütün vatandaşlara ulaşır. Aksi takdirde bütün faaliyet havanda su dövmekten öteye geçmez. Ancak bunun idrakine varamayan Ak Parti teşkilatı basını aksesuvar eksikliği gibi görüp son dakikada “Telefon açın hemen gelsinler” ifadelerini Bileciklilerin anlayışına bırakıyorum.

Geçtiğimiz günlerde Bilecik Merkezdeki muhtarlarla Ak Parti Kent Ormanında bir araya gelmişti. Bu toplantıdan bir gün önce Belediye görevlisi gazetemizi arayarak ertesi gün yapılacak toplantının yeri ve zamanını belirtip çok kibar bir şekilde davet etti. Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un ev sahipliğini yaptığı toplantı bitiminde ayrılırken Milletvekili’ne Allah’a ısmarladık derken “Sen gelmiyor musun?” diye sordu. Ben de “Nereye?” diye cevap verince Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’a dönerek “Basına haber vermedin mi?” dedi. Ramazan Kurtulmuş’un kem küm edip mazeret anlattığı sırada Milletvekili bu eksikliklerin yapılmaması gerektiğini belirten uyarı niteliğinde bir konuşması oldu.

Bu esnada Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’a buna benzer yakın geçmişteki hadiseyi hatırlattım. Milletvekili Poyraz Bozüyük’te bazı temaslarda bulunurken basın mensuplarına akşamleyin Danışma kurulu toplantısı olacağını söyleyip Bozüyük’teki basın mensuplarını Bilecik’teki toplantıya davet ediyor. Bilecik’teki basın mensupları ise toplantıya çağrılmadı. Bozüyük’teki temaslarını takip eden İsmet Cep’in toplantıya davetli olduğumuz bilgisi üzerine görevlendirdiğimiz muhabirimiz toplantının basına kapalı olduğu gerekçesiyle toplantıya alınmadı.

Bu durumu sormak için aradığım Ramazan Kurtulmuş ise cep telefonunu dahi açmadı. Ardından gazetemiz aranarak toplantının basına açık olduğu ve hemen gelmesi gerektiği söylendi. Tekrar muhabirimizi gönderdiğimizde ise toplantının basına kapalı olduğu söylenerek içeri alınmadı.

Bu keşmekeşliği Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz’a kısaca anlattım. Poyraz’da bu durumu tasvip etmediğini, bir eksiklik olduğunu söyleyip Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’a bu tip eksikliklerin yaşanmaması gerektiğini söyledi.

Ama yine yaşandı yine yaşandı. Basit organizasyonlarda bile basını unutan Ak Parti Bilecik İl teşkilatının referandum sürecinde bu tip organizasyon hataları içersinde olmaması gerekir.

Bu yazı toplam 1251 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR