ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Belediye hiçbir şeyden kendini sorumlu görmüyor!

Belediye hiçbir şeyden kendini sorumlu görmüyor!

Karasu Projesi, Anavatan Partisi iktidarı döneminin son yıllarında 30 yıl evvel gerçekleştirilen bir proje. 30 yıl içinde boruların sağlamlık derecesinde nice gelişmeler oldu. Bir yıl içinde Karasu Projesi hattında 3’üncü boru patlama vakası yaşandı, bu da gösteriyor ki hat ömrünü tamamlamış.

Karasu Projesi yapılmaya başlandığında sanırım Bilecik Merkez’in nüfusu 30-35 bin civarındaydı. Bugün 80 binin üzerinde. Yerleşim alanlarımız coğrafi bakımdan kısa mesafede yüksek rakımlara ulaşıyor. Karasu’dan gelen suda arıza meydana geldiğinde yüksek yerlerde oturanlar 1 hafta 10 gün susuz kalıyorlar. Nüfusumuzun hızla ilerlemesine rağmen belediyemiz aynı hızla fikir üretip alternatif çözümler üretme çalışmasında bulunmuyor.

“Her şey daha güzel olacak” sloganıyla belediyeyi kazanan CHP, demediklerini bırakmadıkları Turgut Özal döneminin mirası Karasu Projesi’nin bakımını dahi yapmaktan aciz.

Çöpler toplanmıyor diye haber yazıyoruz cevap hazır “Çöpleri Bilecik Belediyeler Birliği topluyor, onun sorumluluğunda…” diyorlar. Ama çöp vergisi belediye kasasına giriyor.

Sular kesiliyor vatandaş basın yoluyla, sosyal medyadan avazı çıktığı kadar şikayette bulunuyor “Karası İşletme Birliği sorumlusu” diyorlar. Su parası belediye bütçesine giriyor.

Kenar mahalleler, yollar ve tretuvarlar yapılmıyor şikayetlerine karşı “Elektrik çalışmaları yüzünden bozuldu, resmi yerlerden izin alamıyoruz, kurum parasını ödemedi” bahanesine sarılıyorlar. Sanırsınız belediyenin hiç kusuru yok. Madem öyle siz niye o makamlarda oturuyorsunuz, atfettiğiniz sorumlu kurumlar işleri yürütsünler.

Gazetemizde 2 hafta evvel Şeyh Edebali Türbesi yolunda meydana gelen arıza gündeme geldi. Yapıldığı senesini bile bulmadı. Sanki 40-50 tonluk tırlar geçti. Tamirine başlandı bir vatandaş ve gazeteci olarak belediyeden sorularıma cevap bekliyorum.

1-O yolun o hale gelmesine sebep olan eksikliğin sebebi?

2-Onarım parası, belediye kasasından mı çıkıyor?

3-Fen işleri müdürlüğü kısa zamanda bozulan yolla ilgili rapor tuttu mu?

4-Şeyh Edebali yolunu ilk yaparken belediyeye döneminizde aldığınız 500’ün üzerindeki elemanları çalıştırarak mı yaptınız?

5-Bir yıl bile dolmadan araba gidemez hale gelen yolun sorumlusu elbette belediye, sorumlular hakkında ne gibi işlem başlatıldı?

Bu yazı toplam 1841 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR