ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BİLECİK ORTAK AKIL TOPLANTISI -3-

BİLECİK ORTAK AKIL TOPLANTISI -3-

Devecioğlu "Hala Akmescit adıyla bir caddemiz var ama Akmescit ortada yok. Akmescit İstiklal savaşında harap hale gelmişti. Bir gün baktım birileri mescidi yıkmaya uğraşıyor. Hemen Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ilgilenmeleri için dilekçe gönderdim. Aradan yıllar geçti baktım mescidin yerine ev yapmak için temeller atılıyor yine Bölge Müdürlüğü'ne bir dilekçe daha gönderdim. Yine gelen olmadı. Apartman dikilmeye başlandı bir dilekçe daha yazdım. Aradan yıllar geçti sanırım 1970'li yıllardı bir gün valilik odacılarından geldiler, Vali'nin beni çağırdığını söylediler. Gittim zamanın valisi "Celal Bey bu arkadaşlar Bursa Vakıflar Müdürlüğü'nden gelmişler. Akmescidi soruyorlar bilen yok, senin bilebileceğini söylediler, biliyor musunuz?" dedi. "Biliyorum dedim ve onları aldım Akmescit arsasına yapılan apartmana götürdüm, işte burası dedim. Amca sen bizimle dalga mı geçiyorsun, burası apartman dediler. Verdiğim dilekçeleri anlattım, gelmediniz Akmescit oldu apartman dedim."diye anlatırdı.

Bursa'ya bilhassa yaz aylarında binlerce turist geliyor. Osmangazi'yi, Orhangazi'yi, Yeşil Türbe'de yatan Mehmet Çelebi'yi, Muradiye'de, Emir Sultan'da yatan bunca muhteremler herhalde mantar gibi orada bitmediler. Onların ataları, hocaları Ertuğrulgazi, Şeyh Edebalı, Dursun Fakıh, Mihalgazi ilimizde medfunlar. Ziyaretlerin başlangıç noktası ilimiz olmalı. Kafileler bilahare Bursa'ya gitmeli.

Turist çekmek için yol lazım. Turistlik gezi tertip eden acenteler Bilecik-Yenişehir yolunu görünce buraya turistik seyahat için yola çıkarlar mı? İnsanın yaşaması için su ve havaya nasıl ihtiyacı varsa bir ilin gelişmesi için de yola ihtiyacı var.

İlimiz Belediye Başkanı Selim Bey eğitim üzerinde durdu. Vakıf üniversitesi kurulmasını istedi. Bu teklifi bende olumlu karşılıyorum. İlimizin burada yapacağı arsa temin etmek. Parayı vakıf temin edecek, bacasız sanayi ayrıca ilim ve kültür çalışmaları ilim adamları ilimizde çoğalacak. Teklif Belediye Başkanı'ndan geliyor. Vakıf üniversitesi kurmak isteyenleri bulmakta ilin idarecilerine düşüyor. Bizden de destek geliyor.

Tarımı geliştirseniz, turistin ziyaret edeceği yerlerin bakımını yaparsınız konaklayacağı otelleri yaparsınız neticede tanıtımımızı yapmazsanız umduğunuzu elde edemezseniz. 

Bakın 730 yılı aşkın Söğüt Şenlikleri yapılıyor. Yapıldığı günün akşamı bir devlet büyüğü gelmişse TRT'de 1-2 dakika haricinde haber verilmiyor. Diğer televziyonlarda yerbile almıyor. Bazı gazetelerin iç sayfalarında bir iki satır ancak yer bulabiliyor.

Söğüt Şenlikleri'nden aylar evvel ulusal yayın yapan görsel ve yazılı basın ilimize davet edilmeli birkaç gün misafir edilmeli ilimizi gezdirmeliyiz dostluklar kurulmalı Söğüt Şenlikleri'ne gelmelerini böyle sağlayabiliriz.

Ayrıca Marmara ve Trakya bölgesi Kütahya, Eskişehir, Afyon, gibi illerin yerel basınını davet ederek ilimizle ilgili tanıtıcı haberlere yer verdirmeliyiz.

Söğüt Şenlikleri'ni takip etmek için sarı basın kartı sahibi arkadaşları muhabir olarak görevlendiriyoruz. Ayrıca vilayet rahat haber yapabilmeleri için "serbest giriş"kartı veriyor buna rağmen muhabirlerimiz içeriye girmekte sıkıntı yaşıyor. Kürsü devirenler nasıl rahatça girebiliyor ona hayret ediyorum.

Tanıtım ve reklam için bu işleri profesyonelce çalışanlardan yardım almak lazım. Büyük düşünen kazanıyor. Küçük olsun büyümeye gerek yok diyenler cüce düşünceleriyle kalırlar.

Bu yazı toplam 1208 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR