ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Bilecik-Yenişehir yolu daha kaç bakan, milletvekili, vali değişikliği ile bitecek?

Bilecik-Yenişehir yolu daha kaç bakan, milletvekili, vali değişikliği ile bitecek?

Yeni atanan Vali Şefik Aygöl göreve başladığından itibaren makam koltuğunda oturmak yerine gezerek ili öğrenmeye çalışıyor. Bilecik-Yenişehir yolunun durumunu mutlaka öğrenmiştir ama ben yinede dramatik hal alan bu acıklı, hüzünlü yoldan bahsetmek istiyorum.

Kuruluşu 35 yılı bulan Sakarya Gazetesi’nde Bilecik-Yenişehir yolunun ilk yıllarından itibaren defalarca haber yayınlandı. Arşivleri karıştırarak o haberlerin hepsini bulmak zor. Size Sakarya Gazetesi’nin 31 Ağustos 1996 tarihli manşetinde yer alan haberi aktarıyorum.

Aradan tam 26 yıl geçmiş yol yapılmamış. 2002 yılında iktidara gelen AK Parti’nin Bilecik’ten ilk milletvekili Fahrettin Poyraz oldu. Poyraz 15 yıllık milletvekilliğinde Bilecik-Yenişehir yolunun yapılması için yapılan isteklere “İhaleye çıkacak, yapılacak…” gibi birçok beyanatlar verdi.

İhale yapıldı, iptal oldu, işe şeytan karıştı, Poyraz 3 dönem kuralına takıldı ve milletvekilliği sona erdi.

2018 yılında Binali Yıldırım Başbakan iken Bilecik’te partisinin kongresine katıldı. 2019 yılında Yenişehir yolunun bitirileceğini söyledi. Milletvekili Halil Eldemir de aynı yönde beyanatlar verdi.

Binali Yıldırım’ın başbakanlığı, Halil Eldemir’in milletvekilliği bitti ama yolun yapımı sağlanamadı. İşin garibi ihaleyi alan firmalar iflas etti. Eldemir Sağlık Bakan Yardımcısı oldu, Selim Yağcı milletvekili oldu. Yağcı döneminde yol tekrar ihaleye çıkarıldı, bu sefer kuvvetli bir firmanın ihaleyi aldığı 2021 yılı sonunda yolun bitirilerek hizmete açılacağının bilgisi verildi. 2021 yılı sona erdi ermesine de sağlam firmada işi bitiremedi. Bu sefer 2022 yılı sonunda bitirileceği dillendirilmeye başlandı.

2022 yılı Temmuz ayında dönemin Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ilimize geldi. Vatandaşa ne diyeceğini bilemeyen AK Parti teşkilatları “Milletvekilleri 2019’da dediler bitmedi, 2021 dediler bitmedi. Hazır bakan gelmişken yola götürelim, 2022 sene sonunda bitirilecek sözünü alalım. Herhalde bürokrasi bakanı mahcup etmez, müteahhitte yolu bitirir” düşüncesiyle olsa gerek Bakan Karaismailoğlu’nu Yenişehir yolu istikametine götürdüler. Bakana “Yıl sonuna kadar bitecek, hizmete girecek” dedirttiler.

2022 bitti, Bakan gitti, yol yine yarım kaldı. 2023’te bitmek üzere. Bilecik-Yenişehir yolu daha kaç bakan, milletvekili ve vali değişikliği ile bitecek, yoksa görmeden dünyanın sonu mu gelecek!

Bu yazı toplam 2390 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR