ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı daha nice yüzyıllara

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı daha nice yüzyıllara

Osmanlı İmparatorluğu 600 yılı aşkın hüküm sürdü. Düşmanların kötü emelleri, içimizdeki gafillerin aymazlığı neticesi yıkılmaya mahkum oldu. Osmanlı’nın kurulduğu okullarda erişen askeri paşalarımız başta Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının yol gösterici çabaları ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. 100. yılını kutluyoruz ve daha nice yüzyıllara diyerek dua ediyoruz.

İhanete karşı tedbir alınır gereken yapılır. Gaflet ise ülkeye hainlerden daha çok zarar veriyor. Tarihte 15 Türk Devleti hep gafiller yüzünden yıkılmaya mahkum oldu. 16’ncı devlet Türkiye Cumhuriyeti de maalesef gafillerin istilası altında. Deniz Kuvvetleri Komutanlığını da yapan biri bir zamanlar “İrticai tehlike 1’inci sırada, PKK 2’nci sırada” demişti. O, bu sözü 25 yıl önce demişti, bugün 2’nci sırada gördüğü tehlike Suriye’de devlet kurma sevdasında. Kurdurmaya uğraştıkları devlet ise İsrail’in vaadedilmiş topraklara kavuşması için emperyalist devletler tarafından sembolik olarak kullanılacak. Kuvvet komutanının irticacı olarak gördüğü Erbakan ve arkadaşlarıydı. Erbakan’ın talebeleriyse şimdi iktidarda ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmaya çalışanlara karşı savaşıyor.

Yahudiler Osmanlı Devleti hudutları içinde olan Filistin’de devlet kurma isteklerine 1848 yılında başlıyorlar. 1948 yılında yani 100 yıl sonra emellerine kavuşuyorlar. Şimdiki emelleri ise 50 veya 100 sene içerisinde Nil’den Fırat’a kadar vaadedilmiş topraklar olarak kabul ettiklerine kavuşmak. Bu da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin topraklarının 20 vilayetini kapsamaktadır. Müslüman Filistinlilere yağdırdıkları bombaları fırsat bulduklarında bize atmaya başlayacaklar.

Filistin’e maddi manevi, askeri her türlü yardımı yapmaya mecburuz. İsrail ezilmedikçe tehlike her gün bize yaklaşmakta. Her daim uyanık olmaya mecburuz. Haine nasıl tedbir alıyorsak gafillere de aynı tedbirleri almalıyız.

Bu yazı toplam 1701 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR