MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

GÖNÜLLERİN PAŞASI!.. BİLECİK'E TUĞGENERAL GELDİ, TÜMGENERAL GİDİYOR

GÖNÜLLERİN PAŞASI!.. BİLECİK'E TUĞGENERAL GELDİ, TÜMGENERAL GİDİYOR

Çeyrek asrı aşkın meslek hayatımızda Bilecik’te çok sayıda idareci gördük. Bu idarecilerden Bilecik’in gönlünde taht kuran, hayırla yad edilen, Bilecik’te iz bırakanlar hala hayırla yad ediliyor.

Bunlardan biri rahmetli Vali Ayhan Çevik, gece gündüz durmadan çalışan Vali Musa Çolak ve son kararnameyle ilimizden ayrılan Vali Süleyman Elban.

Bilecik’teki tüm siyasi partilerin, odaların, sivil toplum kuruluşlarının, Bilecik’in tüm yelpazesini oluşturan kuruluşların sevgisini kazanan Şeyh Edebali Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan. 

Ve Bilecik’in gönlüne bir ayrılık hüznü daha çöktü.

Yıllardır Bilecik’te 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Tümgeneral olarak Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı olarak atandı.

“Paşaların Paşası” Zafer Paşa’nın kıymetini Bilecik halkı sevgisiyle saygısıyla bildi. Devletimiz de bilgi birikimiyle, tecrübesiyle kendisini yetiştirmiş paşamızı Diyarbakır’da Bölge Jandarma Komutanı olarak görevlendirdi. Terfi etmesi tabi ki bizleri gururlandırır ancak Bilecik’ten ayrılacak olması yine de hüzünlendiriyor.

Zafer Paşa çok okuyan, genel kültürü geniş, bilgi birikimi ile olayları iyi tahlil eden ve bu kapsamda gelecekteki tahminleri, öngörüleri doğru çıkan bir komutan.

Bu konudaki sohbetlerimi anlatsam sütunlar yetmez. Ancak birkaçından bahsedeyim. Güneydoğuda PKK ile mücadelede, Sur ve hendek operasyonları ile ilgili tahlilleri ve sonucunun ne olacağını Zafer Paşamız, operasyonların başladığı günlerde bahsetti ve söyledikleri çıktı.

Fırat Kalkanı operasyonunda dünya konjonktürü ve Türkiye’nin hamlesi konusundaki sohbetimiz defalarca oldu. “Egemen güçlerin hamleleri”, “Dünyadaki yeni ittifaklar” Ortadoğu da devletlerin ve ittifakların emelleri ile Türkiye’nin çıkarları. Bu kapsamda Türkiye’nin izlediği strateji konularında sohbetlerimiz oldu. Bütün bu sohbetlerin ardından uzun zaman geçti. Zafer Paşa’nın öngörüleri doğru çıktı.

Şu konuyu net olarak söyleyebilirim. Rus uçağı düşürüldü. Rusya ile gerginlik yaşarken Zafer Paşa sohbetimizde “Rusya, Türkiye gerginliği devam etmez. Bir bakmışsın Türkiye ile Rusya arasında buzlar erimiş olur. Bu da çok kısa bir zaman diliminde olur” demişti. Hatta bunun ne şekilde olacağını bile öngörmüştü.

Evet ben şahidim dedikleri kısa bir zaman dilimi içerisinde oldu.

FETÖ’ye, FETÖ’ye bağlı basın yayın organlarında çıkan haberlere şiddetle kızıyordu. Darbe girişimi akşamı kendisi İstanbul’da olan Zafer Paşa, yerine sıkıyönetim komutanı olarak atanan kişilerin askeri birliğe gelmeleri durumunda “VUR EMRİ” verdiğini de öğreniyoruz.

O akşam vekaletini bıraktığı komutanlara derhal Vali Süleyman Elban’ın yanına gitmelerini ve darbeye karşı ne yapılması gerekiyorsa yapılması emrini verdiğini, İstanbul’dan Bilecik’e 1,50-2 saat içerisinde gelerek Vali Süleyman Elban ile istişarede bulunduğu haberlerini gazetemizde yazmıştık.

Darbe girişiminin ardından 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nın anayol cephesine, “Biz sizin emrinizdeyiz” pankartını asarak herkesin takdirini kazandı.

Müthiş bir tarih bilgisine sahip olan Tuğgeneral Halis Zafer Koç Ertuğrul Gazi’de saygı nöbeti tutulmasının mimarlarından.

Zafer Paşa sütunlara sığmıyor. Onun için yazımı burada noktalıyor bizler de “Paşaların Paşası” Zafer Paşa’yı çok seviyoruz. Her zaman saygıyla anacağız. Zafer Paşa’ya yeni rütbesinde, yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.

 

Bu yazı toplam 2853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR