MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

GÜLE GÜLE SAYIN VALİM

GÜLE GÜLE SAYIN VALİM

Bilecik’e en fazla emeği olan valilerimizden Musa Çolak’ı görev süresinin dolması ve Siirt’e vali olarak atanması nedeniyle hüzünle uğurluyoruz.

Sn. Valimiz Musa Çolak 5 sene önce göreve başladığı zaman, herkesçe sevilen sayılan Muhasebeci Osman Çolak genç yaşında Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu. Zaman su gibi akıp geçti.

Osman Çolak’ı daha dün Hakkın rahmetine uğurlamışız gibi gelse de Sn. Valimiz bu beş yıllık zaman zarfında ilimizde büyük yatırımlara imza attı. Valimiz Musa Çolak Bilecik’te daha önce görev yapması ve oğlunun doğum yeri Bilecik olması vesilesiyle her zaman kendini Bilecikli hissetti. Ecdat toprağında görev yapmaktan ayrı bir haz aldığını çalışma gayretiyle hissettirdi.

Mesleğimiz gereği bu zamana kadar birçok yöneticinin çalışma prensiplerini takip ettik. Vali Musa Çolak hiçbir zaman ali Cengiz oyunları içersinde, ince hesap peşinde koşan, kurnazlık yapan bir idareci olmadı. İçi neyse dışı da o oldu. Her zaman anlayışlı, geniş düşünen ve halisane, temiz, dürüst düşünen dürüst hareket eden bir yapı içersinde görev yaptı. Niyetinin her zaman iyi olduğunu gördük.

Asayiş yönünden hiç problem yaşamayan ve tüm enerjisini Bilecik’in kontrollü büyümesi için harcayan Vali Musa Çolak Mekece-Bozüyük karayolu hattı, hızlı tren projesi ve Bilecik’teki barajlar gibi dev projelerde büyük emeği var. Bu dev projelerin her evresini detayına kadar incelerken sık sık bu yatırımları bizzat yerinde incelediğine şahit olduk.

Sn. Valimizin Bilecik’e kazandırdığı yatırımları tek tek yazacak olsak sayfalar almaz. Ancak kurumsal bazdaki çalışma prensiplerinden kısaca bahsetmek isterim. “En iyi yatırım, eğitime olan yatırımdır” dedi ve eğitim kurumlarının ilimize kazandırılmasında, öğrencilerin barınmasında ve eğitim kalitesinin artmasında büyük çabalar sarf etti. İkili ilişkilerini, dostluklarını Bilecik’e yatırım gelmesi için ısrarcı oldu. Eğitime destek verenleri onurlandırdı, destek verilmesini özendirdi, yeni destekler aldığı gibi destek verilmesinin devamını da sağlamış oldu.

“Tarihimize sahip çıkacağız” dedi ve sahip çıktı. Osmanlının kurulduğu ve kurtuluş mücadelesinin verildiği bu topraklarda ata yadigarı ne varsa hepsinin bakımı, onarımı, restorasyonu yapıldı. En son Söğüt’teki iki tarihi binamız Bilecik Üniversitesine tahsisi gerçekleştirildi. Ecdadımıza yakışan yatırımlarla hayır dua aldı.

Bilecik İl Genel Meclisi, İl Genel Sekreterliği ile uyumlu çalışmalar neticesinde gerek KÖYDES yatırımları olsun gerek diğer yatırımlar önem derecesine göre yapıldı. Uyumlu bir çalışma sergilendi. KÖYDES kaynağından Bilecik’teki köylerde içme suyu ve yolu olmayan köy kalmadı. Köylere bizzat giderek dertlerini dinledi. Yaşlıları ziyaret etti. Hatta bu ziyaret esnasında yaşlılara içten sarılışını görmenizi isterdim. Vatandaşların derdini yerinde dinledi.

Tarım, Sağlık ve Çevre konularında Vali Musa Çolak önemli destekler verse de daire müdürlerinin vatandaşa bu hizmetleri ne derece götürdüğü tartışılabilir.

OSB’lerin artması ve altyapılarının hazırlanmasıyla sanayiye büyük önem verildiği gibi bence biraz iltimas da sağlandı diyebiliriz. İstihdamın artması için özel gayret sarf edildi.

Koordinasyon kurul toplantılarında bizzat şahit oldum. Bütün kamu kuruluşlarındaki her yatırım ile ilgili ödeneğinden kamulaştırmasına kadar bilgi sahibi olup, konuyla ilgili birim amirlerine yönelttiği sorular ile konuya ne kadar hakim olduğu belli oluyordu. Her yatırımdan bu derece detaya kadar bilgi sahibi olmasına şahsen şaşırıyordum.

Vali Musa Çolak bütün bu yatırım hizmetlerinin yanında huzurevindeki yaşlıları ve yetiştirme yurdunu, daha sonra sevgi evleri oldu buradaki gençleri sık sık ziyaret ederek hal hatır sordu. Gençlerle yaşlıları zaman zaman buluşturup yaşlılara torun hasreti ile gençlerin dede şefkatini buluşturdu. Zaman zaman çarşıya çıkıp alışveriş yaptı, esnafla sohbet etti.

Burada beş yılı anlatmak çok zor ama Bilecik’in mülki amiri olarak, bir aile reisi gibi çalıştı. Aile Reisi nasıl çoluğu çocuğu için çalışıp eğitimini, sağlığını, geleceğini hazırlamaya çalışıyorsa, annesine babasına atasına, mirasına sahip çıkmaya çalışıyorsa, gerektiğinde ailenin huzuru için bazı müeyyideler uygulamak zorunda kalıyorsa, bütün bunları yapmaya halisane duygularla yapmaya çalıştı.

Muhasebeci Osman Çolak Sn. Valimizin göreve başladığı gün rahmetli oldu, zaman su gibi akıp geçti ama bu su gibi akan zaman zarfında Sn. Valimiz Musa Çolak çok sayıda yatırımlara imza attı. Ayrıca vatandaşa olan yaklaşımı ile gönüllerde de bir iz bıraktı. Vali Musa Çolak’ı biz Bilecikli olarak kabul ettik. Bilecik’e hizmetlerinden dolayı Vali Musa Çolak’a “Allah razı olsun” diyor yeni yerinde başarılar diliyoruz.

Bu yazı toplam 1333 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR