ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SEÇİMLER VE PARTİLER

SEÇİMLER VE PARTİLER

Bozüyük Belediye Başkanlığına yapılan itirazları inceleyen Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz günlerde itirazları reddederek son kararını verdi.
Ak Parti 15 belediyenin 11’ini, MHP 2’sini, CHP 1’ini DP’de 1 belde belediye başkanlığını aldığı sonuçlar bu şekilde netleşti.
İl Genel Meclisi seçimleri sonucunda Ak Parti 12, CHP 5, MHP 3 olarak neticelendi.
CHP evvelce iki ilçe 1 belde belediyesine sahip iken sadece Gölpazarı Belediyesi’ni kazandı. Pazaryeri, Yenipazar ile Dodurga Beldesini kaybetti.
CHP İl Genel Meclisi’nde geçen dönem 2 üye ile temsil ediliyor iken bu dönem 5 üyeye çıkarttı.
CHP her ne kadar İl Genel Meclisinde oylarını artırsada belediye başkanlığı seçimlerinde başarılı olamadı. Başkan adayları seçimlerinde tereddütlü ve geç açıklanması, adaylar üzerinde zik zaklı gidiş gelişler rol oynadı. Ayrıca adayların yeterli proje ile halkın karşısına çıkmayışı başarısızlığın sebebi olarak görülüyor.
MHP ise Bozüyük ve Söğüt ilçelerindeki başkanlıklarından Söğüt’ü kaybetti, Bozüyük’ü ise zorda olsa 19 oy farkıyla olsa aldı. Söğüt ilçesini kaybetsede Küre Beldesini alarak sayı olarak “2 başkanlık aldık” geleneğini sürdürdü.
İl Genel Meclisi’nde geçtiğimiz dönem Bozüyük’ten 2, Söğüt’ten 1 temsilci olmak üzere kişi ile temsil edilmişti. Bu devre Bozüyük’te 1’e düştü, Söğüt yine 1 üyesini korudu, Yenipazar 1 üye gönderdi ve İl Genel Meclisi’nde 3 temsilci kazanarak mevcudu korudu.
MHP bir dönem evvelde Osmaneli Belediyesini kaybetti. Bu seçimde de az sayılabilecek farkla, Söğüt’ü ilave olarak kaybetti. Bozüyük’ü de az bir farkla aldı.
MHP zannederim “zaten 2 belediye başkanlığımız vardı, yine iki tane kazandık. İl Genel Meclisi’nde 3 üye ile temsil ediliyorduk. Mevcudu muhafaza ettik. Kârda değil isek, zararda da değiliz” deyip teselli olamaz. MHP il teşkilatı son yıllarda en az çalışan, en çok hata yapan teşkilat oldu. Konuşarak değilde susarak politika yapmayı denedi. Merkezde İl Genel Meclisi’nde alınan oyun belediye başkanlığında alınmayışının sebebi üzerinde durulmalı.
Berberoğlu’nun Bozüyük’te geçen döneme göre oy kaybetmediği görülüyor. Her ne kadar Berberoğlu “Lafa gelince bizim Ahmet oluyoruz, oya gelince cezalandırıyorsunuz” diyerek Bozüyük’lülere sitem etsede ilçesi ona yine “Bizim Ahmet” diyerek sahip çıktı. Ne varki Bahattin Şeker’in Dp’si aday çıkarttı. Berberoğlu bunun zararını gördü diye düşünüyorum
Ak Parti 15 belediyeden 11’ini kazandı. Ne yazıkki Milletvekili Poyraz ilçesi Bozüyük’ü, nüfusça bir çok ilçeden büyük Dodurga Beldesini kaybetti. Ona yine belediyenin kapanması yönünde oy kullandığı Cihangazi seçmeni sahip çıktı. İnsan gayri ihtiyari şöyle düşünmeden edemiyor. Bozüyüklüler “Bizim Ahmet” diyerek sahip çıktıkları gibi, ilçelerinden olan milletvekiline “Bizim Poyraz” diyerek sahiplenip belediyeyi kazandırmıyorlar. Zannederim Ak Parti’de bu sorunun cevabını arayacaktır.
Ak Parti 11 belediyeyi aldı ama, bir dahaki seçimlere de tehlike çanları sinyalini verdi.
Pazaryeri,Osmaneli hariç diğer ilçe ve belde başkanlıkları çok az oy farkıyla alındı.
İl belediyesi en az hizmet ettiği Hürriyet Mahallesi olmasaydı elden gittiydi. Umarız başkan “Nasıl olsa az hizmet ettiğim yerler bana sahip çıkıyor. Yine aynı yolu seçmeliyimde bir devre daha bana sahip çıksınlar” anlayışında olmaz.
Ak Parti 11 belediye başkanlığını rakipleri daha çok hata yaptığı için kazandı. Yoksa kendisinin çok çalışmasından değil.
İl Genel meclisi üyeliği geçen dönemde 12 idi yine 12’de kaldı. Geçen dönem Bozüyük 1 üye ile temsil edilirken bu devre 2’ye çıkarttı. İl Merkezi üç üye ile temsil ediliyorken bu devre 1 kayıp ile 2’ye düştü.
Ak Parti Genel Başkan ve genel merkez rüzgarıyla devam ediyor. Zannederim rüzgarın devamı için tedbir alması gerekiyor.
Köy seçmeni bazında oy düşüşü yaşandığı görülüyor. Bu düşüşü “Biz zaten köy nüfusunu düşürmeye uğraşıyoruz” diye düşünülürse neticesi iye olmaz. İlk krizde düşen köy nüfusu, işsiz kalanların sığındığı yer oldu.
Ak Parti ilçe ve il başkanlığı seçimleri yaklaşıyor. Geleceğin tedbirlerini alıp almadıkları o seçimlerde belli olur.
Hoşçakalın.

TAŞI GEDİĞİNE

Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu 19 oy farkıyla kazandığı başkanlığa sevinemediğini “Bu kadar riyakar, dönek, dejenere, olmuş bir Türkiye toplumuna hizmet etmek kadar zor bir şey yok” diyor topluluğa karşı konuşmasında.
-1950 seçimlerini kaybeden İsmet İnönü’nün “Nankör millet” dediği söylenir.
Berberoğlu’nun dediklerinin İnönü’nün dediğinden ne farkı var?

TAŞI GEDİĞİNE

Meclisin futbol takımı kalecisi  Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz.
- Belediye Başkanlığı seçimlerinde Poyraz’ın ilçesi Bozüyük’te durum 2-1 milli kalecimizin aleyhine.

NE DEMİŞ, NE DEMİŞ

- Sahi bu silahlar niçin alınmış, niçin toprak altına istif edilmiş.
Yoksa Dalan, Obama’ya yaş günü hediyesi için mi almıştı.
Abdurrahim KARAKOÇ  / Yazar - Şair

- “Toplumun tanıdığı saygın kişiler hiç darbe yapar mı? Hiç suç işler mi?” diye yayınlar yapan medya artık bu komediye son vermeli. Mübarekler medya değil komedya!
Lütfü OFLAZ  / Gazeteci

- Bel bağladığımız, yoluna kurbanlar kestiğimiz, kıvrak yürüyüşlü Obama 1915 hadiselerini “Soykırım” demedi,başka şeyler dedi.
Abdurrahim KARAKOÇ  / Yazar - Şair

- Kesinlikle ABD süper devlet değildir. Süper devlet kuvveti değil, Hakkı üstün tutan devlettir.
Necmettin ERBAKAN

Bu yazı toplam 905 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR