ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SEÇMEN, SESİNİ DUYURDU

SEÇMEN, SESİNİ DUYURDU

Seçimlerin üzerinden ikinci haftayı devirmek üzereyiz. Önce genelde seçim sonuçlarını değerlendirelim.
Ak Parti ilk defa düşüşe geçti. Seçmen muhalefette ki partilerin azda olsa sesine kulak verdi.
Seçmenin Ak Parti’ye çok hafif bir şekilde kulak çektiği kanaatindeyim. Ders alınmadığı takdirde 2,5 yıl sonra yapılacak genel seçimler hüsrana dönüşebilir.
2001 krizinde yaşanan sıkıntıları çok kimse unutsa da, ben unutmuş değilim. Millet ilk seçimde Ak Partiyi Anayasayı değiştirebilecek çoğunlukla iktidara taşıdı. Kriz sırasında iktidar olan DSP, ANAP ve MHP’yi meclis dışında bıraktı. ANAP halen meclis dışında, ayağa kalkması artık çok zor. DSP’nin 2007 seçimlerinde CHP ile beraber girdiği seçimde elde ettiği milletvekilleri ile meclise girebildi. İlirisi hiçte parlak görülmüyor. MHP ise 2007 seçimleri ile meclise girdi, bu yerel seçimlerde çıtayı biraz yükseltti. Halkın değerlerine MHP kıymet verdikçe oy oranların da ona göre artış oluyor.
Saadet Partisi sadece genel başkanını değiştirdi. Yüzde yüzün üzerinde artış gerçekleştirdi. Genel başkan Numan Kurtulmuş çalışma arkadaşlarını istediği şekilde seçtikten sonra gelişme hızı yükselir. Zaten Ak Parti’nin alternatifi Saadet Partisi diyebiliriz.
Ak Parti de bu aday belirleme usulü, kibir ve halkın bazı yerlerde gösterdiği tepkiye karşı yersiz sözler devam ettiği sürece halkın cezasından kurtulamaz.
Mersin’de bir çiftçinin tepkisine Başbakan Erdoğan “Ananı da al gel” demişti. O zamanda çok yanlış bulduğum bu davranış zaman içerisinde kabinedeki bakanlarda da görüldü.
Sağlık Bakanına bir vatandaş derdini anlatmak istiyor Bakan, “Provakatörlük yapma” diye susturuyor.
Tarım Bakanı yine bir başka vatandaşa “Artislik yapma” diyor.
Ak Parti’nin en ağır toplarından eski Meclis Başkanı Bülent Arınç bir çiftçiye “Provakatörlük yapma, sus” diyor. Daha sonra Arınç bu davranışından dolayı özür diledi.
Daha bir sürü örnek sıralamak mümkün. Peki vatandaş konuşsa, sizler ülkenin yetkili kişileri olarak araştırarak doğruysa gerekeni yapsanız. Yanlış ise o şikayetçi şahsın şikayetinin doğru olmadığı yönünde uyarsanız ve bu davranışı kamuoyu ile paylaşsanız daha iyi olmaz mı? Vatandaşa yüksekten bakarak azarlamak doğru mu? Her yapılanı 70 milyon onaylamak mecburiyetinde mi? Allah’ın her yaptığının doğru olduğuna inananlardan değil miyiz?
Bütün partilerin meclis grupları parti liderlerinin nutuk kürsüsü oldu. Hangi milletvekilini kendi meclis grubunda konuşurken gördünüz? İktidar milletvekilleri hükümetin uygulamalarını tenkit edebiliyorlar mı? Altı senedir bu iktidar hiç hata yapmadı mı? Milletvekilleri Bakanların hepsinden çok mu memnun? Eskiden kendi grubunda beğenilmeyen bakanlar hakkında milletvekilleri genel görüşme isteğiyle önerge verirler, konuşmalar yaparlardı. Milletvekilleri illerinin sorunlarını bile dile getiremiyorlar.
Ak Parti mahalli teşkilatlara bakan genel başkan yardımcıları teşkilatların sesine yeterince cevap vermediğini düşünüyorum. 20 yıllık meslek hayatımda Ak Parti iktidarının haricinde birçok parti teşkilatları gazetemizi ziyaret etti. Parti teşkilatlarının çalışmaları ile ilgili haberlerini yaptığımız gazeteler ellerinde olduğu halde bizi ziyaret ederek “Haberlerin aslını araştırdıklarını” söyleyerek fikrimizi sordular.
Ak Parti teşiklatının işleyişi, delegeye kıymet verilmediğiyle ilgili birçok yazılarım oldu. Maalesef genel merkez kulak tıkamakta ısrar etti.
Ak Parti tabanın sesine kulak vermeli. Aday seçimlerinde tabanın sesine kulak vermeli. Kibir heykeli olma yolunda hızla ilerleyenlerin, önü kesilmeli.
Haftaya il dahilindeki seçim neticelerinin tahlilini yapmak üzere hoşçakalın.

TAŞI GEDİĞİNE

Seçimlere yakın CHP çarşaf açılımı yapmıştı.
- Seçimler bitti, açılıma devam mı?
Seçim bitti açılıma mola mı?

TAŞI GEDİĞİNE

CHP ilk defa geçtiğimiz seçimlerde “laiklik tehlikede” demedi.
- Tehlike ortadan kalktığına mı inandı, yoksa bir işe yaramadığına mı?

NE DEMİŞ, NE DEMİŞ

- Başbakan içerde ve dışarıda güç kullanmayı seviyor. Dışarda Türkiye’nin gücünü biliyor ve Türkiye için kullanıyor. Bir anlamda “Alayına van minüt” diyor. Yabancı liderleri “Van minüt manyağı” yapıyor.
Fatih ALTAYLI  / Gazeteci

- Televizyon kanalları kadınlarla alay ediyor. Mikrofonu ağzına, kamerayı bacaklarına tutuyor. Onlarda kendilerini bir halt sanıyorlar, havalara giriyorlar.
Selahattin KAYACI / Arsits Aysun Kayacı’nın babası

- Bizler ağlarken bankalar yüksek karlarla gülüyor.
Rifat HİSARCIKLIOĞLU / TOBB Başkanı

- Ak Parti oy düşüşünü elbet araştıracakmış, soruşturacakmış. Eğer bir araştırma ve soruşturma, genel merkezde masa başında yapılacaksa yine yanılacaklar demektir. Uzmanlar oluşturup, kurullar oluşturup, araştırma yapacak ve tabandan değil de tavandan görüşler serdedeceklerse yine yanılacaklardır.
Hüseyin ÖZTÜRK / Gazetecik

Bu yazı toplam 1466 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR