ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Tabanı alıştıramıyorlar, Özgür Özel devam diyor

Tabanı alıştıramıyorlar, Özgür Özel devam diyor

21 Ocak 2020 tarihli köşe yazımın başlığı “CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi tabanı alıştırıyorlar” idi. Üç parti birleştikçe seçimleri kazanmaları mümkün olmuyor. Bir kısım CHP’liler, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin HDP’yi istemeyen tabanını küstürmemek için (o günün HDP ‘si, bu parti isim değiştirme hastalığı tutkunu olduğu için bu günlerde yine birkaç isim değiştirmeye başladı. Biz yine HDP diyelim, çünkü siz bu yazıyı okuyana kadar yine birkaç isim değiştirebilir) İYİ Parti, Saadet Partisi, CHP’nin HDP ile gizli seçim iş birliğini görmemezlikten gelerek tabanı alıştırma yolunu seçtiler. Altılı masa etrafında yer olmayan HDP masanın altında gizlendi.

İyi Parti, Saadet Partisi her ne kadar tabanı alıştırmayı deneseler de taban üst yönetimin kurnazlığını yutmadı seçimlerde oy vermeyerek oyunu bozdu. CHP karıştı, Kılıçdaroğlu liderliğinde ki partide Meclis Grup Amirliği yapan Özgür Özel, “Değişim” sloganıyla başladığı liderlik savaşını kazandı.

Liderlik koltuğuna oturmadan “Selahattin Demirtaş’a, Osman Kavalak’a, Can Atalay’a özgürlük istiyoruz…” la başlayan konuşmalarına devam ediyor. Türkiye’nin hiçbir sorunu yok, faraza var, onlar hapisten çıktığı andan itibaren her şey sona erecek.

Kılıçdaroğlu’nun HDP ile 6’lı masanın altında gizlice yürüttüğü ittifak çalışmaları seçimin kaybedilmesine sebep olduğu gerçeğini görmeyen Özgür Özel, aleni olarak, HDP ile seçim ittifakı çalışmalarına başladı. İYİ Parti ve Saadet Partisi “Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer” misali şimdilik mesafeli duruyor. Geçenlerde İYİ Parti’den istifa eden Adnan Berker, bir televizyon programında CHP’li gazetecilere, “Kardeşim sizi oturduğunuz koltuklardan Anadolu’yu gezmeye davet ediyorum. Seçimlerden evvel ben birçok ili, pazaryerlerini dernekleri, esnaf odalarını gezdim. Bana “HDP ile beraber olduğunuz müddetçe size oy yok dediler. Bir ihtiyar kadın yakamı tuttu, “Utanmıyor musun sen HDP ile beraber olmaya” dedi. Gördüğüm bu durum karşısında Kemal Bey’e oy vermedim. İkinci tur seçimde Erdoğan’a oy verdim.” Dedi. CHP AK Parti’nin rakibi olamıyor. AK Parti içinde ki AKP’lileri aşmalı.

Bu yazı toplam 1936 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR