MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

TARİH ŞEHRİNDE TARİHİ BULUŞMA

TARİH ŞEHRİNDE TARİHİ BULUŞMA

Anadolu Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Toplantısını Tarih Şehrimiz Bilecik’te yaptı. Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilecik Şubesi Kurucu Başkanı Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal’ın teklifi üzerine Cumartesi günü ABYB Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ilimizde misafir oldu. Tarih şehrinde tarihi buluşma gerçekleşti.

Bilecik Öğretmen evinde sabah kahvaltısında buluşan ABYB Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilimizden Sakarya Gazetesi yönetici ve yazarları, Yarın Gazetesi yönetici ve yazarları, Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Anadolu Ajansı muhabirleri, İhlas Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı Bozüyük Muhabiri, Kardelen Dergisi katıldı.

Anadolu Basın Yayın Birliği’nin Bilecik’te kuruluşu ile ilgili haberlerin yine basında yer almasının ardından birbirine rakip, birbirine haber atlatmaya çalışan basın mensuplarının aynı birlik içersinde yer almasını hayretle karşılayanlar olduğunu gördüm.

Burada ince bir çizgi var. Rakiplerimiz bizim düşmanımız değil. Aynı kulvarda yarışan rakiplerimiz. Tabiî ki her gazetenin ayrı düşüncesi, fikri, zikri, ideolojisi olacaktır. Kendine göre okuyucu kitlesi olacaktır. Bunlar olmazsa zaten bir tek gazete olur. Bir gazetenin ortaya attığı bir görüşe, diğer gazetenin tam aksini savunması, bu kuruluşların birbirine düşmanlık yapmasını gerektirmemeli. Demokratik ortamda kanunlar çerçevesinde tartışılması, kamuoyu tüm bu yazılanları kendince değerlendirip kanaat sahibi olması, bu doğrultuda kim daha doğruyu veya doğruya yakın yayın yaptıysa kamuoyunun takdirini kazanması en büyük kazanç olacaktır.

Her meslek kuruluşu doğal olarak kendini yenilemeye, geliştirmeye ve söz sahibi olmaya çalışacaktır. Bugün trilyonluk mal varlığı olan, mirası yedi ceddine yetecek olan fabrikatörler bile TÜSİAD, MÜSİAD, Anadolu Aslanları gibi iş adamları aynı çatı altında bulunmakta. Yine işçi sendikaları ve memur sendikaları da benzer kuruluşlar arasında.

Basın kuruluşlarının ilimizde teşkilatlanması başta basın kuruluşlarına fayda sağlayacağı gibi, gelişen teknoloji karşısında basın mesleğindeki kuruluşlara yönelik organize edilecek eğitim seminerleri ve diğer faaliyetler sayesinde okuyucuların daha iyi hizmet alabilmesi, en iyi hizmeti alabilmesi için verilecek mücadele boşa gitmeyecektir.

Anadolu Basın Yayın Birliği’nin merkez yönetim kurulu toplantısı için gelen arkadaşlarla tanışmak üzere, ilimiz şube yönetim kurulunun daveti üzerine 25 şube üyemiz davete iştirak ettiler. Birlikten kuvvet doğacağını ispat ettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her üyenin başarılı çalışmalara katkı sağlayacağına inanıyorum.

Bu yazı toplam 1203 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR