ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ÜMMET NEREDE İTTİFAK EDECEK

ÜMMET NEREDE İTTİFAK EDECEK

16 Nisan’da yapılması kararlaştırılan Anayasa referandumuna Evetçiler ve Hayırcılar bütün hızıyla çalışıyorlar. Basında, televizyonlarda, meydanlarda herkes işine nasıl geliyorsa konuşuyor. Bütün bunlar diktatör dedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yaptığı ülkede oluyor. 
İşe bakın, hem "diktatör" diyorlar hem de "Bu Anayasa kabul edildiği takdirde ülke tek bir kişiyle yönetilecek, buna diktatörlük denir" propagandası yapıyorlar. Bugün de siz zaten "diktatör" diyorsunuz. Demek siz bugünde yanlış söylüyorsunuz, geleceği de yanlış ifadelerle milletin aklını çelmeye uğraşıyorsunuz.
Dış güçlerde "hayırcılar" ın yanında yer aldılar. Alman'ı, İngiliz'i, Fransız'ı, Hollandalısı, Belçikalısı ve diğerleri. Bunlar Osmanlıyı parçalamak için uğraşan Haçlı Seferleri düzenleyen ülkeler. ASALA'yı, PKK'yı besleyen ülkeler. İçten yıkmak için FETÖ belasını başımıza saran ABD'de bu belayı az görmüş olmalı PYD, YPG'yi de silahlandırıp üzerimize salıyor. Haliyle Anayasa değişikliğine o da "Hayır" diyenlerden.
12 Eylül Anayasasıyla idare edildiğimiz 35 yılda başımıza gelmeyen kalmadı. Kaç defa mali kriz geçirdik. 12 Eylül Darbesinin yapılış sebeplerinden biride Cumhurbaşkanının seçilemeyişiydi. Darbe olduktan sonra da hangi Cumhurbaşkanı (Erdoğan hariç) rahatça seçildi? Erdoğan'ın seçilmesi de 2010 da yapılan Anayasa değişikliği sebebiyle milletin seçmesinden dolayı krizsiz oldu. Demek ki millet seçerse daha iyi olacak.
Muhalefet Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yıllardır "diktatör" diyor. Ama ben o'nun iktidara geldiğinden bu yana hiç mahkeme yüzü görmedim.
Ecevit'in Başbakan olduğu DSP döneminde gazetemde çıkan şiir yüzünden suç unsuru olmadığı halde üç defa savcılığa çağrıldım. Sebep, yazılan şiirde isim yoktu, yazarının öğretmen olduğunu tahmin eden zamanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü savcılığa suç duyurusunda bulunuyor, amaç öğretmenin ismini öğrenmek. Öğrenemediler, bir şey öğrendiler bir daha siyaset sahnesinde görülmemek üzere milletin gözünden düşmeyi.
28 Şubat'ı yaşadık, o gün yaşananlara hep karşı çıktık. En çok üzüldüğüm noktaysa 28 Şubatta yaşananalara karşı çıkan bir çok şahsiyetlerin bugün "Hayırcı" olması.
Değiştirilen anayasa maddeleri dört dörtlük olmayabilir, yürürlükte olandan daha iyi olduğuna inanıyorum.
Peygamberimiz S.A. "ümmetim kötülükle ittifak etmez" buyuruyor. 
Bakalım O'nun ümmeti nerede ittifak edecek?

 

Bu yazı toplam 2908 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR