ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Vicdan sahiplerini göreve davet ediyorum

Vicdan sahiplerini göreve davet ediyorum

“Aslı yok yaylasında 1500 koyunum var” Silifke Türküsü'nde geçen bir söz.

Söğüt’e her gittiğimde, organize sanayi lafı geçtiğinde hep o türkü aklıma gelir. Ama ben bu türküyü şöyle çevirmekte fayda görüyorum. "Aslı var sanayi bölgesinde fabrikalar yok."

Sanayi bölgemiz var ama 10 yılı aşkın zamandır bir baca tüttüremeyen Elginkan Holding, bu holdinge söz geçiremeyen bürokrasimiz ve İl Genel Meclisi üyelerimiz var.

“Aslı yok yaylasında 1500 koyunum var” diyen süt, peynir, yoğurt ve yem elde edemiyor ama, aslı var sanayi bölgemizde fabrika kurduramadık ama kurduramayanlar maşallah gelir elde etmekte mahirler.

30 yıl evvel Söğüt'te, organize sanayi kurulması için köylülerden alınan tarım arazilerine nihayet 20 yıl sonra Elginkan Holding tarafından bin dönüm civarında arazi fabrika kurmak için alındı. On yıldır verdiği hiçbir sözü tutmadı, geçen yıl bu mevsimde temel atıyorum dedi, hafriyat çalışması yaptı, vaatlerde bulundu, maalesef ufak bir çalışmanın ötesinde bir yıldır uğramaz oldu. Verilen vaatler havada kaldı.

Aslı olmayan koyunlardan gelir elde edilemiyor ama, aslı olmayan fabrika sahasında fabrika geliri gibi faydalananlar var.

Edindiğim bilgiye göre organize sanayi bölgesinin bir müdürü ve yönetim kurulu varmış. Müdürünün maaşını duyunca şok oldum, yönetim kurulu da azımsanmayacak derecede istifade ediyormuş. Kaynağıma güveniyorum ama maaş bordrosunu görmeyince miktarını açıklamayı uygun görmüyorum.

Fabrikalar kurulmayınca Organize Sanayi bölgesinin geliri de yok, peki atanan müdürün ve yönetim kurulunun paraları hangi kasadan ödeniyor? Elbette İl Özel İdaresi bütçesinden.

Her ödenen para, yapılması gereken hizmetin azalmasına sebep oluyor. Müdüre ve yönetim kuruluna onca yıldır ödenen paralar ne kadar hizmete mani oldu? Öyle bir yönetim ki organize sanayi bölgesi ortasından geçen yol kaldırılıyor sanayi bölgesinin üst tarafına alınıyor. Yol bozuk hafif bir yağmurda çamurdan geçilmiyor. Yönetim kurulunun bundan bile haberi yok.

Elginkan Holdingin'in her bir gün gecikmesi özel idare bütçesini aşındırıyor. Vicdan sahiplerini göreve davet ediyorum.

Bu yazı toplam 2083 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR