ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İLİMİZ DSİ ŞUBESİ ÇALIŞIR HALE GETİRİLMELİ

İLİMİZ DSİ ŞUBESİ ÇALIŞIR HALE GETİRİLMELİ

Uzun yıllardır il koordinasyon kurulu toplantılarını takip etmiyorum. Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yapılan toplantıya katılmama da İl Genel Meclis Başkanı Sayın Serkan Yıldırım sebep oldu.

Devlet Su İşleri ilimizi baraj ve göllerle doldurdu. Tarım arazilerinin rahat sulanması için kapalı devre sulama sistemine geçti. Güzel bir sistem olduğu muhakkak. Ne var ki ilk yılların tecrübesizliği mi desek, yoksa sistemi yapan müteahhitlerin yeterince kontrol edilmediğini mi söylesek her ne ise borular çok sık patlıyor. Üretici engelsiz arazisini sulayacağını düşünerek, ektiği mahsulü ani patlaklar yüzünden büyük zarara uğruyor.

Bildiğiniz gibi bu tür şikayetleri zaman zaman gazetemizde verdiğimiz haberlerden okuyorsunuz.

Benim köyüm Kurtköy´de de yapılmayan boru patlağı yüzünden 2500 dönüm arazi temmuz ayı ortasına gelinmesine rağmen sulanamıyordu. 

Bu hususta evvelce iki köşe yazısı yazdım. Alınması gereken önlemleri dile getirdim. Sayın İl Makamının dikkatini çektim. Buna rağmen hiçbir önlem alınmadı. Kendi kendime çiftçi her yerde garip demekten başka bir şey diyemedim.

İl koordinasyon kurulu toplantısından 15 gün evvel cep telefonum çaldı, baktım arayan İl Genel Meclis Başkanı Sayın Yıldırım “Abi ben şuan Devlet Su İşleri Bölge Müdürünün yanındayım. Gazetenizde çıkan haberlere göre şikayetleri Sayın Müdürümüze anlattın.” dedi. Anlattım, Yeniköy´e geldiler arızayı gidermeye çalışmaya başladılar. Kurtköy´de ise iki arızanın birini giderdiler diğeri yapılmadı.

İl koordinasyon kurulu toplantısına Bölge Müdürünün geleceğini Sayın Meclis Başkanı Yıldırım söyledi,  beraber koordinasyon toplantısı haricinde DSİ Eskişehir Bölge Müdürü´ne arızayı anlattım. Sayın Müdür arızayı yerinde görmek istedi. İl Genel Başkanı Sayın Serkan Yıldırım da bizi yalnız bırakmadı. Kurtköy´e kadar geldi. Bölge Müdürü ilgilendi, şikayetin yerinde olduğunu bildirdi ve ardından ertesi gün ekip gönderdi. Su şimdi akıyor. Üreticide memnun, ilgilenenlere dua ediyor. 

İlimize açılan Devlet Su İşleri Şubesi bir an evvel göstermelik şube olmaktan kurtarılmalı. Sorumlu bir müdür emrinde arıza giderici bir tamir ekibi ve kepçe olmalı. Başta Milletvekili, Vali ve Belediye Başkanı bu sorunu çözmeli. Bu yıl mevsim itibariyle yarı oldu. Seneye hazırlıksız yakalanmamak için şimdiden çalışmalara başlamalı.

İl koordinasyon toplantısına her ilçeden ve merkezden seçilecek 2´şer muhtarın katılması gerektiğini düşünüyorum.

Basına soru cevap şekliyle değil de bir eksikliğin giderilmesi veya şikayetin dile getirilmesi hususunda istek varsa söz verilmesi gerektiğini kanaatindeyim.

Bu yazı toplam 1040 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR