Av. RECEP AKAY

Av. RECEP AKAY

AK Parti ve Reis

AK Parti ve Reis

AK Parti, 2002 yılında iktidara geldiğinden bu güne kadar ülkeye hizmet anlamında çok büyük işler yaptı. Sadece büyük hizmetleri yazsak bu satırlara sığmaz bu hizmetleri bilen biliyor. Bu hizmetlerin karşılığını da halktan oy olarak aldı. Zaten vatandaş bir partiye güveniyor ve oy veriyorsa bir sebebi vardır. Hani bazı sürekli seçim kaybetmeye alışmış partililerin gördüğü gibi bizim halkımızı koyun olarak görmemek gerekir. Bizim seçmenimiz güvenmediği, ülkeye ve kendisine hizmet edeceği inancı olmayan kişilere ve partilere oy falan vermez.

AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanının bu ülkeye hizmetleri göz önüne alındığında şu anda alması gereken oy en az %60 olması lazım. Peki AK Parti bu oy oranını önümüzdeki seçim yakalar mı? Bugünkü şartlarda seçime girilirse zor görünüyor.

Peki bu kadar hizmete rağmen %60 oy alması gerekir iken bu kadar oyu neden alamıyor AK Parti? İşte kafa yorulması gereken asıl konulardan birisi bu.

Zamanında yapılırsa bir sene sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçim hem ülkenin hem de AK Parti’nin kaderini belirleyecek bir seçim. Bu seçim için halk ne düşünüyor, sokağa çıkıp anket yapmadım. Ama kendim de siyasetin zaman zaman içinde zaman zaman ucunda kenarında olduğum için her ortamda siyasetten bir şekilde söz açılıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için vatandaş reise güveniyor ve Cumhurbaşkanımızın tekrar seçileceği kanaatinde. Aynı vatandaş AK Parti’nin oy kaybedeceğini düşünüyor. Peki Cumhurbaşkanımız tekrar seçileceğine göre, AK Parti niye oy kaybediyor vatandaşın gözünde? Bunu da yerel siyasette yapılan doğrular ve yanlışlarda aramak lazım. Yerel siyaset derken sadece Bilecik için düşünmemek lazım, birçok il ve ilçelerde aynı durum var. Hatta bazı seçmen o kadar küstürülüp geri itilmiş ki, ben AK Partili değilim ama sonuna kadar Reisin arkasındayım diyor.

Peki, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı kadar oy alması için nelere dikkat etmesi gerekir?

Yerelde siyaset yapanların halkın içinde kibirli dolaşmaması lazım. Bir siyasetçiye kibir asla yakışmaz. Siyasetçi tevazu sahibi olması gerekir. Siyasetçinin özellikle AK Parti’de siyaset yapan bir kişinin kendi kişisel kariyerinden önce ülkesinin ve milletinin sorunlarını çözmek adına hareket etmesi lazım.

Yerel siyasetçilerin birbirinin ayağını nasıl kaydırırız hesapları yapmayı bırakıp, el ele gönül gönüle vererek yerel siyaseti güçlendirmek ve yerel hizmetleri nasıl daha da büyütürüz hesaplarını yapmaları lazım.

Hepsinden önemlisi seçimlerde seçmenin karşısına halkın kabul edebileceği, siyasette yıpranmamış, kibirli olmayan, halkın ulaşabileceği, siyaset koltuğuna oturunca kendi cebine çalışmayacak ve koltuğa yapışıp kalmayacak vb. kişiler çıkarmaları lazım. Eğer bu şekilde davranılmaz, bilakis senin adamın, benim adamım hesabı yapılıp ona göre aday çıkartılır ise ne olacağını tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Çok uzağa gitmeye gerek yok, 2019 yerel seçim öncesi ve sonrasına bakmamız yeterli.

Selam ve dua ile kalın sağlıcakla. 
 

Bu yazı toplam 5967 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Av. RECEP AKAY Arşivi

Canan

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:01
SON YAZILAR