Doç. Dr. Serap KIZIL AYDEMİR

Doç. Dr. Serap KIZIL AYDEMİR

SAYGIDEĞER OKUYUCULARIMA

SAYGIDEĞER OKUYUCULARIMA

Değerli Sakarya Gazetesi okuyucuları. Bir insanın sahip olduğu kaynakları toplum, ihtiyaç sahipleri ile paylaşması bir erdem hatta bir zorunluluktur. Biz de infak olarak ifade edebileceğimiz bu sorumluluğumuzu bir süredir Sakarya Gazetesindeki köşemizde yazarak hemşerilerimizi bilgilendirerek yerine getirmeye çalıştık. Uzmanlık konumuz olan tarım ve ildeki tarımsal durumu sizlere aktarmak için yazılar yazdık. Umarım faydalı olmuştur. Uzun ve zorlu geçen bir başvuru ve değerlendirme sürecinin sonunda, tarım konusunda dünyanın sayılı üniversitelerinden olan Oregon State University’de yürütülmekte olan “Meraların Kimyasal Çeşitlilik (Chemoscape) İle Düzenlenerek Süt Üretimi İle Birlikte Hayvan Sağlığı ve Çevresel Sürdürülebilirliğin Artırılması”; projesinde çalışma ve bu projenin bir parçası olma kabulünü aldım. Kısa bir süre önce ülkemizden ayrılıp ABD’ye gittim.

Ortağı olduğum proje hayvan beslenmesinde metan gazını azaltmak amacıyla yapılmaktadır. Proje; organik çiftçilere ve bilimsel topluluğa, meralarına biyoaktif kimyasalları (chemoscapes) dahil etmenin teknik, çevresel ve sosyal faydasını ortaya koyacak ve yapacakları değerlendirmelerde karar vermeleri esnada ihtiyaç duydukları bilime dayalı bilgileri sağlayacaktır.

Arada binlerce kilometre olsa da değerli Bilecikliler, okuyucular ve özellikle çiftçilerimiz hep birinci önceliğim olmaya devam edecektir. Bu nedenle yeni bir ortama ve kültüre uyum sürecini gerçekleştirdikten sonra Dünya tarımı ve özellikle çalışma alanlarım konusunda yazmaya devam edeceğim. Sizlerden kısa bir süreliğine ayrılmanın üzüntüsünden öte yeni bir bölgeden, gelişmiş tarım dünyasında yazabilecek olmanın sevincini taşıyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle.

Bu yazı toplam 6168 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Serap KIZIL AYDEMİR Arşivi
SON YAZILAR