ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Baykam’dan köprü itirafı

Baykam’dan köprü itirafı

Yeni yılın ilk Pazartesi günü yani 2.01.23 tarihinde CNN Türk televizyonu Ahmet Hakan’ın programında, CHP’li Bedri Baykam (Babadan CHP’li, babası Suphi Baykam’da 70’li yıllarda CHP’nin idarecilerindendi) şöyle dedi: “Biz sosyal demokratlar birinci Boğaziçi Köprüsü’ne karşı gelmekle doğru yapmadık. Bu da denilir durulmaz ya…” 

CHP’li Bedri Baykam’dan bu itiraf kaç yıl sonra geldi, tam 55 yıl sonra. İkinci köprüye de üçüncü köprüye de karşı geldiniz. Şimdilerde, İstanbul Havaalanı, Osmanlı Köprüsü, Çanakkale Köprüsü ve daha nice yapılan eserlere karşı geldiniz, gelmeye de devam ediyorsunuz. Bir elli yıl sonra yine “Biz sosyal demokratlar yanlış yapmışız” demekle kurtulmuş mu oluyorsunuz. İktidar, sizin her karşı çıktığınız eseri yapmasa ülke neler kaybeder bunu düşündünüz mü?

***

Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Nuşirevan Elçi, CHP Genel Merkezinde PKK’ya yakın bir televizyon muhabirine verdiği röportajda “Devletin yapısı değiştirilmeli, özerklik olabilir.” diyor. Ayrıca röportajın yapıldığı CHP binasındaki odada bulunan Türk bayrakları kaldırılıyor. 

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olduklarını her gün söyleyen partinin genel başkan danışmanı Atatürk’ün kurduğu devletin yapısını değiştirmekten, özerklikten bahsediyor, Kılıçdaroğlu’ndan ses seda yok. Bunlar milleti aldattıklarını mı sanıyorlar!

NOT: Geçen haftaki yazıma yoruma atan GERÇEKÇİ “Güzel demişsin haklı yazmışsın eeee o zaman demezler mi adama bu partinin mecliste ne işi var diye ah bu chp atmadı bunları meclisten ah kemal ah Zamanında bu partiyi överlerken açılım yaparken de keşke iki satır yazı yazsaydın yandaş basın amca” diyor. Senin gibi 2019 yılında yazıma yorum yapana 5 Mart 2019 tarihinde “Utanacak mısın, sanmıyorum” başlıklı yazımla cevap vermiştim. ‘Açılım süreci’ne karşı olduğumu hem o yazıda hem de evvelki yazılarımda belirtmiştim. Sitemizin yazarlar bölümünden ‘Yazarın tüm yazıları’nı açarak okuyabilirsiniz. 
 

Bu yazı toplam 2246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR