ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Beş yılda neler yaşadık, ikinci beş yıla gerek var mı?

Beş yılda neler yaşadık, ikinci beş yıla gerek var mı?

Nisan 2021 tarihli yazımda (O tarihte Semih Şahin görevdeydi) “CHP’lilerin “BU BAŞKANLA 5 YILI, SAĞ SALİM TAMAMLASAK” dediklerini duyar gibiyim” diye başlamıştım. İlimizde CHP 15 yıl sonra geldiği belediye başkanlığında başına gelenler halk arasında söylenen “pişmiş tavuğun başına gelmedi” sözüne cuk oturdu.

Semih Şahin’in başkan olduktan sonra getirdiği 4 sekreterli 4 danışmana sessiz kalan il yönetimi ve milletvekili, günler geçtikçe başına gelecekleri hazırlamış oldu.

Uzun uzun anlatmaya gerek olmadığını düşündüğüm rüşvet olayı sebebiyle Belediyeye operasyon yapıldı, halen mahkeme devam ediyor. Semih Şahin Bakanlık tarafından görevden alındı. Belediye Meclisi’nde CHP tarafından Belediye Başkan Vekilliği için aday gösterilen Muharrem Tüfekçi seçildi. Kısa bir zaman sonra (sanırım 1 ay) Tüfekçi’nin cezası olduğu için vekilliği ve belediye meclisi üyeliği iptal edildi. CHP rüşvet vakası sonrası 2. Beceriksizliği yaşadı.

Belediye Meclisi 2. Belediye Başkan Vekili olarak CHP Meclis üyesi Melek Subaşı’nı seçti. 1,5 yıldır Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten Melek Hanım, tam partisi tarafından tekrar Belediye Başkan adayı gösterileceği safhada görevden alınan Semih Şahin başkanlıktan istifa etti, dolayısıyla Melek Hanımın başkan vekilliği düştü. Geçtiğimiz cumartesi günü tekrar Belediye Meclisi’nde seçim yapıldı. CHP 2019 belediye seçimlerinde iyi parti ile anlaşarak başkanlığı kazanmıştı. İyi partiyi kale almadan, tek başına seçim kazanmış gibi belediye çalışmalarını yürüten CHP cumartesi günü seçimlere 70 gün kala bedelini ağır ödedi. İyi parti 3, MHP 4, Ak Parti 7 meclis üyesi 14 oyla aslen iyi partili, istifa ederek bağımsız olan Sadık Kaya’yı başkan seçti. Yani 5 yılın sonunda beceriksiz siyaseti sayesinde seçimlere başkanlığı kaybederek girmek zorunda kaldı CHP.

CHP 31 Mart seçimlerine “mağdur oldum” siyaseti güderek oy avcılığına çıkacağını ilk açıklamalarında deklare etti.

Millet herhalde “Ben 2019 seçimlerinde 1 başkan seçtim 5 yılın sonunda koltukta 4. başkanı gördüm. 2. Dönemde CHP’ye oy verirsem daha neler görürüm, en iyisi mağdura oynayanlara değil işini sağlam yapanları başa getireyim” demez mi?

Millet “CHP’ye oy verdim beş yılı kaçıncı başkanla tamamladım. Bir beş yıl daha dizi seyreder gibi Belediye Meclisi’nde başkan vekilliği oylaması seyredecek zamanım yok” derse kimse şaşırmasın.

Bu yazı toplam 2059 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR