Av. RECEP AKAY

Av. RECEP AKAY

Bilecik yeni başkandan ne bekliyor?

Bilecik yeni başkandan ne bekliyor?

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in, rüşvet skandalı kapsamında görevinden geçici olarak uzaklaştırılması sonucu, geçtiğimiz hafta içinde, Bilecik Belediye meclis üyeleri, kendi aralarında yaptıkları seçim sonucu, Bilecik Belediye Başkanlığı’na CHP meclis üyesi Muharrem Tüfekçioğlu seçilmiştir. Kendisine başarıları dileriz.  

Seçim öncesi gösterdi ki, her ne kadar çok sık aralıklarla yapılan seçimlerden sıkılmış olsak da, biz toplum olarak seçimi seviyoruz. Öyle ki; oy kullanacak kişilerin ve seçilme ihtimali kişilerin çok sınırlı olduğu halde dahi, kulislerde, o kadar çok seçim ve oylama ihtimalleri konuşuldu ki, bu da bizim siyasilerimizin seçim söz konusu olduğunda ne kadar çok senaryo üretebileceklerini göstermiş oldu.  Efendim o partiden bu kişi aday olursa, şu kişiler küskün olur, kendi partisine oy vermez. Aslında biz parti olarak şu partiden bir kişiyi aday göstersek diğer partinin oylarından daha fazla oy alırız. Diğer üyeler küserse kendi partisinin adayına oy vermez de bize oy verirse. Bizim parti şu kişiyi aday gösterir ise, karşısına rakip aday çıkar mı vs vs. Bunun gibi yüzlerce senaryo. Ama o kadar ince hesapların yapıldığı ve yüzlerce senaryonun hesaplandığı bir seçim atmosferinde, çok düz ve sade sonuç ortaya çıktı. CHP ve İyi Parti tek aday çıkardı ve hepsi çıkarılan adayın arkasında durdu. Ak Parti ve MHP tek aday çıkardı ve hepsi çıkartılan adayın arkasında durdu.  

Gelelim işin başka bir boyutuna, CHP gurubu, Muharrem Tüfekçioğlu’nu hangi gerekçelerle aday gösterip seçti orasını bilemem ama, yine aslında Sağ tandanslı bir kişiyi başkan seçtiler veya seçmek zorunda kaldılar. Bildiğimiz kadarıyla, Muharrem Tüfekçioğlu’nun, diğer CHP’liler gibi CHP ile çook öncelere dayanan bir bağı yok. Hatta Bilecik’te, Refah Partisi ve Saadet Partisi çizgisine yakın olarak bilinen, Has Parti adında parti kurulur iken Muharrem Bey’in de kurucular arasında olduğunu biliyoruz. Yine dönem dönem sağ partilerde boy gösterdiği de oldu.

CHP’nin ağır topları bu konuda ne düşünür bilemiyorum ama, CHP son zamanlarda, kazanmak için Sağ kesimden devşirdikleri adaylar ile seçimlere girmeye başladılar. Örneğin Ankara Büyükşehir Belediye başkanı gibi. İki önceki Cumhurbaşkanı adayları Ekmelettin Bey gibi. Bu konun Türk siyasetine ne getirip götüreceğini ise ileriki dönemde göreceğiz. 

Gelelim yeni Belediye Başkanımız Muharrem Beyden Bilecik Halkı ne bekliyor; 

Başkanım, şu an nerde oturuyorsun bilmiyoruz ama, Koskoca Bilecik Belediye Başkanına normal, sıradan bir dairede oturmak yakışmaz. Şöyle elit insanların oturduğu bir siteden Villa almalısın ve oraya taşınmalısın. Abin veya kardeşin var mı bilmiyorum ama, Başkan olduktan sonra kardeşlerin veya abilerin Başkana villa alası geliyor. Hee bir de Sayın başkanım, Villa demişken, Bodrum Marmaris gibi tatil yörelerinde bundan sonra otellerde tatil yapmak yakışmaz diye düşünüyorum, Bir Villa da oralardan alman lazım ki tam olsun. 

Başkanım bir de, şu konu var, nasıl söylesem bilemedim ama... Şimdi bizim Bilecik’te başkan olunca, eski başkanın makam aracına binmek pek uygun olmaz. Bence makam arabanızı da yenileyin. Önü yıldızlı mı olur, yuvarlak halkalı mı olur artık orası size kalmış. Ayrıca hafta sonu gezmelerine il dışına falan gidip gelirken, ne bileyim bodrum Marmaris’teki yazlıklara gider iken, makam arabası ile gitmekte belki ayıp olur. O yüzden kendi özel aracınızı da değiştirip lüks bir araç alsanız hiç fena olmaz. Ya benim o kadar param yok, abime de fazla yük olmak istemem diye hiç düşünmeyin. Belediyeden ihale alan zengin firmalara şart koşarsınız, onlar size tamamını olmasa bile en azından kullanmak için alırlar. Bu konularda Belediyede danışabileceğiniz oldukça yetenekli insanlar olduğunu tahmin ediyorum.

Yukarıdaki yazdıklarımın ironi olduklarını, benim okurlarım ve Muharrem Başkanım bilir ve anlar. Daha sonraki yazılarımızdan birinde de belki de gerçekten Bilecik ve Bilecik halkının ne istediğini yazarız.
 

Bu yazı toplam 3503 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Av. RECEP AKAY Arşivi

Canan

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:01
SON YAZILAR