ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BİR GÜN GERÇEK ANLAŞILACAK

BİR GÜN GERÇEK ANLAŞILACAK

Cumhuriyet kurulduktan sonra 27 yıl CHP İktidarlığı sürdü. Halk bu dönemden bıktı, inançlarına ters alınan kararlardan bizar oldu. “Bunlardan kurtulalım, birileri gelsin de kim gelirse gelsin, gelen daha beter olamaz” diye düşünmeye başladı. Demokrat Parti kuruldu 1946 yılında açık oy gizli tasnif seçimleri yapıldı. 1950 yılında yapılan seçimlerde büyük çoğunlukla Demokrat Parti iktidarı ele aldı.

1960 ihtilali1980 ihtilali arası 20 yıl koalisyonlar ve terör olayları yüzünden halk yaşadığına pişman hale geldi. İhtilalden sonra yapılan ilk seçimlerde, bürokraside çalıştığı yıllardan tanıdığı Turgut Özal’ı iktidara getirdiği  Özal’ın kurduğu partinin adı Anavatan Partisiydi.

1991 yılında yapılan seçimlerde yine Doğru yol – SHP koalisyon ile iktidara geldi. Sivas olayları bu dönemde yaşandı. Daha sonra yapılan seçimlerde Ecevit DSP,  Anavatan Partisi ve MHP üçlü koalisyon kurdular. Üç buçuk yıl iktidarda kaldılar. Esnafın yazar kasaları havalarda uçtu. 2001 krizi yaşandı. 600lerde olan dolar 1300'lere fırladı. Gecelik faizler 7500'lerde seyretti.

Ak Parti kuruldu. İlk seçimlerde 360’ın üzerinde milletvekili çıkarttı. O günden bu yana her seçimi oy artırarak kazandı. 

Meral Akşener Doğru yol Partisinin koalisyon iktidarı döneminde bakanlık yaptı. MHP’ye geçti, partisini ele geçirmeye uğraştı muvaffak olamadı. MHP lideri Devlet Bahçeli Ak Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı hep hedef aldı. Yaptığı konuşmalarla partilileri Erdoğan düşmanı haline getirdi. 

Son zamanlarda anayasa değişikliği ve dış düşmanların Türkiye aleyhtarlığı Bahçeli’yi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanında yer almasına sebep oldu.

Partisini ele geçiremeyen Meral Akşener, 1950 ‘de DP’nin 1983’te, Anavatan Partisi’nin, 2002’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, halkın teveccühüne mazhar olan partileri örnek alarak kurduğu partiyle ilk seçimde iktidara geleceğini düşündü. MHP’de Erdoğan düşmanı olanlarla yeni partisini kurdu.

Türkiye’de üç devrede iktidarlara  gelen partililer dönemlerdeki gibi halkın lanet okuduğu ne idare var, nede Meral Akşener ve ekibinde o liderlerdeki güç var.

Ben en çok bir ülkü ve hedef üzerine yetişen, hedefi olan ve dava adamı olan nice arkadaşların boş bir hayalin peşinde koşanların yanında yer almalarına şaşıyorum. Bir gün gerçek anlaşılacak ama pişmanlık fayda vermeyecek. 

 

Bu yazı toplam 2895 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR