MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BİZE RAĞMEN DEĞİL, DEVLET’E RAĞMEN!..

BİZE RAĞMEN DEĞİL, DEVLET’E RAĞMEN!..

Çünkü kanunlara uymadan, adeta devlete meydan okuyarak, KAÇAK KONAK yapan kanunsuzluğu bize rağmen yapmıyor, DEVLET’e rağmen yapıyor.

Biz bu kanunsuzluğu bir gazeteci olarak meydana çıkardık. Bu durumu bir rakip çatışması olarak görmemek lazım. 

Bilecik İl Özel İdaresi tarafından, 2015 yılı içerisinde 8’in üzerinde bina, ruhsatı olmadığından veya ruhsatına uygun yapılmadığından dolayı yıkıldı. Bilecik İl Özel İdaresi’nin encümen kararlarında bu kişilerin isimleri, adresleri var. Merak eden bakabilir.

Garibanın evi ruhsatına uygun yapılmadığı için yıkılırken, ruhsatsız binasına elektrik, su, doğalgaz bağlatamaz iken, şehrin göbeğinde, Valilik Makamının, Cumhuriyet Savcılığının gözü önünde kanunları hiçe sayarak KAÇAK KONAK yapanları haber yaptık.

Ama değişen bir şey olmadı. İnşaat ruhsatına uygun bina yapmayan Mehmet Ergün yapı kullanım izin belgesi alamadığı gibi, aynı zamanda hizmet sektöründe ruhsatsız olarak da faaliyetine devam etti. En son KAÇAK KONAK’ta bakan ağırlandı.

Yorumlarda bize diyorlar ki sizi takan yok. Size rağmen bakın neler yapılıyor. Biz bu devletin polisi, jandarması, zabıtası, idarecisi, savcısı, hakimi değiliz. Belediyesi hiç değiliz. Biz gazeteciyiz. Biz halka uygulanan kanunların birilerine uygulanmadığını dile getirerek görevimizi yaptık. 

Kanunları uygulamakla mükellef Devletimizin görevlileri, yetkilileri var. Kanunsuz bir yapıda devletin bakanı ağırlanıyorsa, bu bizim arımıza gitmez, bir müstecire kanunları uygulatamayan devlet erkanının arına gitmesi gerekir.

Peki söyledikleriniz doğru mu? Ya bina bir şekilde mevzuata uydurulmuş olabilir denecek olursa, “KANUNLARA UYULMUYORSA, KANUNLAR SİZE UYDURULUR” denir.

Nitekim konuyla ilgili ilk haberimizin ardından Bilecik Valiliği gazetemize 04 Şubat 2016 tarihinde açıklama gönderdi. Valiliğin 16372963-621.04-E.785 nolu açıklamasında: “Bilecik Belediye Başkanlığınca, anılan arsanın bitişik nizam yedi kata kadar konut ve ticari alan imarına sahip olduğu, bu sebeple daha küçük yapılaşmaların geçici imar iznine tabi olduğu belirtilmesi üzerine İl Encümenimizce, kiralayanın, Belediyenin muvakkat yapı ruhsatı şartını kabul etmesi halinde kiracıyla sözleşme yapılması, aksi halde geçici teminatının iade edilerek, ihalenin iptal edilmesi kararının yükleniciye tebliğine rağmen yüklenici tüm şartları kabul ederek sözleşme yapmıştır” deniliyor.

Ayrıca Valilik “Bilecik Belediye Başkanlığınca söz konusu taşınmaz üzerine yapılacak inşaat ile ilgili 4113 nolu geçici yapı ruhsatı idaremize gönderilmiştir” derken İnşaatın denetime tabi olduğunu, yapı ruhsatında proje müellifi ve fenni mesullerin bulunduğunun da altını çiziyor.

Bir gazeteci olarak Bilecik Valiliğinin açıklamasında yer alan Bilecik Belediyesince verilen 4113 nolu yapı ruhsatını buldum. Yapı ruhsatının taban alanı olarak 99 metrekare, 2 kat toplam inşaat alanı 198 metrekare, tek hol olarak gözüküyor. Valiliğin açıklamasında yer aldığı gibi burada bir sürü mühendisin imzası falan da var. “İnşaat denetime tabi olup” denmiş. Kimin denetiminde ise 99 metrekare taban alanına sahip olması gereken inşaat 300 metrekarenin üzerinde yapılmış.

Şimdi kanunlara uymayanlara, kanunlar mı uydurulmaya çalışılıyor? Devletin gücü, Devletin Bilecik’teki idarecileri kırsal kesimde garibana mı sözü geçiyor?

Bu konuda söyleyeceğim iki çift daha sözüm var. Onu da bir daha ki köşe yazımda söyleyeyim. 

Bu yazı toplam 5332 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR