ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MUHALEFET BOŞLUĞU

MUHALEFET BOŞLUĞU

Geçtiğimiz hafta yazarımız Murat Yorulmaz il ve ilçelerde muhalefetin sesinin çıkmadığından bahsetti. Zaman zaman muhalefet boşluğundan basında bahsedilir. Bende uzun zamandır bu hususta yazmak istiyordum. Sayın Yorulmaz’ın yazısı bu hafta konuyu gündeme getirmeme sebep oldu.

Muhalefet ayak oyunlarıyla il genel meclis başkanlığında rol aldı. Partisine ihanet eden birini buldu. O şahıs, o malum şahıs evvelde ülkücü camiaya ateş püskürerek ayrılmış ve Ak Partiye katılmıştı. İl Genel Meclisine Bozüyük temsilcisi olarak girdi. İki yılın sonunda partisinin aldığı karara uyacağını ilçe başkanına, il başkanına ve partililerine söylemesine rağmen muhalefetle birlikte hareket ederek bir nevi il genel meclisi Başkanlığını ayak oyunlarıyla işgal etti.

Muhalefet ayak oyunlarını iyi denebilecek şekilde yapmasına karşılık, mecliste aynı şekilde başarılı çalışmalar yapıyor mu?

Sadece il genel meclisinde değil Belediye meclisinde de ufak tefek yersiz çıkışlar haricinde esas konulara sessiz kalıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği eski Valilik Konağını ihaleye çıkarttı. Haberlerimizde bu hususta gerekli açıklamaları yaptık. Belediyenin inşaat alanın tek katta 98, ikinci katta 98 toplamda 196 m2’ye izin verdiğini hiçe sayarak 750 m2 civarında ahşap yapması gereken binayı betonarme yaptığı anlaşılmasına rağmen Belediye bugüne kadar yapılan kanunsuzluğa göz yumdu. Halende göz yummaya devam ediyor.

Yer İl Özel İdarenin arsası. İl genel meclisinde muhalefet üyeleri 9, iktidar üyeleri 11 idi. Son başkanlık seçiminde partisine çelme takan başkan muhalefetle hareket edince oylar 10-10 oldu. Başkanın oyu 2 oy sayıldığına göre muhalefet çoğunluğu sağlamış oluyor. Valilik konağına kaçak inşaat yapan, iktidar tarafından kollandığı, (yani iktidarın belediyesince) anlaşıldı. Muhalefet bugüne kadar sessiz kalmakla belediyenin suç ortağı oldu. Muhalefetin il başkanı dahi kaçak konakta yemek yedi.  

İl Genel Meclisinde ihale şartnamesine aykırı yapılan inşaat hiç gündeme getirilmedi.

Bugüne kadar hiç gündeme getirilmeyen bir konuyu yazayım. Kaçak Konak 196 m2 yapıldığında 16.500 TL kira bedeli ile verildi. Yer en az üç misli büyük yapıldı kira bedeli üç misli oldu mu? Ey il genel meclisi üyeleri siz sessiz kalmakla kimin yanındasınız?

Muhalefet belediye meclisinde de azımsanmayacak üyeye sahip. Biz aylardır kaçak konak diye yazıp duruyoruz. Belediye meclisinde muhalefet bir sefer dahi gündeme taşımış değil.

Zaman zaman Kaçak Konak haberlerini gündeme getirdiğimizde vatandaş şehirde kendine göre eksik gördüklerine yorum da belirtiyor. En son yorumlarda şehirde 22 kat inşaat yapılmasını kitabına uydurulduğunu yazıyor. Vatandaşın gösterdiği ilgiyi meclis üyeleri neden Belediye meclisine getirmezler?

Muhalefet Milletvekili Tüzün Belediye Başkanlığı da yaptı. Kaçak Konak ilgi alanına girmiyor mu? TRT’nin  maç yayınları kadar şehrin problemlerini neden dile getirmiyor? 

 

Bu yazı toplam 2316 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR