ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Bozüyük ve Pazaryeri çiftçilerinin Vali Kızılkaya'dan istekleri

Bozüyük ve Pazaryeri çiftçilerinin Vali Kızılkaya'dan istekleri

Buğday hasat zamanı geliyor. Osmaneli’nde bayramdan evvel arpalar biçilmeye bile başlayabilir. İlimizde 2-2,5 ay hasat devam ediyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi Temmuzun birinde il merkezinde buğday alımına başlıyor. Temmuz sonunda alıma son veriyordu. Gölpazarı, Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri çiftçisi istifade edemiyordu. Yoğun istek üzerine sayın Valimiz gayret gösterdi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ilimizde iki ay boyunca yani Ağustos ayı sonuna kadar alım yapmasını sağladı. Bir ay alım yapıldığında 60 ton buğday alan ofis geçen yıl 10 kat artışla 600 ton buğday aldı.

Bozüyük ve Pazaryeri çiftçileri Bilecik merkezde alım yapan Toprak Mahsulleri Ofisine yoğun trafik sebebiyle traktörleriyle buğday getiremediklerini, dolayısıyla mağdur duruma düştüklerini beyan etmekteler. Bozüyük ve Pazaryeri çiftçilerinin iklimi sert geçtiğinden meyvecilik ve sebze üretimi yapamadıklarını, bu yüzden buğday ve arpa üretimi yaptıklarını, ofisten de istifade edemedikleri için tüccara düşük fiyattan satmaya mecbur kaldıklarını ileri sürüyorlar. Sayın Valimizden istekleri Temmuzun 15-20’sinde başlayan Ağustos sonuna kadar süren hasat döneminde Toprak Mahsulleri Ofisinin Bozüyük’te açılmasını arzu etmekteler. Pazaryeri’nin ve Söğüt’ün bazı köylerinin istifa edeceğini söylemekteler.

Geçen yıl 2 ay alımı uzattılar. Sayın Valimiz Gölpazarı’nda da alım yaptırmıştı. Geldiğinden bu güne kadar vatandaşımızın sesine kulak veren Vali Kızılkaya’nın çiftçilerin isteklerine sessiz kalmayacağı ümit ediliyor.

Bu yazı toplam 1874 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR