ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Çalışana Verilmeyen Para

Çalışana Verilmeyen Para

Temmuz ayında emeklilere istenilen oranda zam verilmedi. Hükümet yüksek dozda yapılan şikayetler karşısında ne yapacağını şaşırdı. Yılbaşını beklese 7.500 TL ile, geçim sıkıntısıyla kıvranan emekliye yazık olacak. En iyisi Cumhuriyet’in 100. Yılı kavramına sarılarak emekliye 5.000 TL verelim, yılbaşında hatayı telafi edelim diye düşünüldü.

Bürokrasi bu, hükümete, vatandaşa çalım atmadan iş yapar mı? “Çalışana verilmemesi” kaydıyla emekliye 5.000 TL verilmesi kararını hükümete sundu. Çalışana verilmeyeceği haberleri günlerce basında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hatanın farkında olmayabilir.

Sarayda onca danışman, partinin 365 milletvekili bana göre nasıl farkına varmazlar.

Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçileri de aynı uygulamaya tabii tuttular. Çiftçiler büyük oranda kayıtlarını sildirmeye başladı. Durum, Cumhurbaşkanına bildirildi. Yukarı da beyan ettiğimiz gibi, Cumhurbaşkanının yapılan haksızlıktan haberinin olmadığı anlaşıldı. Erdoğan, ilgililere emir verdi durumun araştırılmasını istedi. Büyük ihtimalle çiftçilere 5000 TL ödenecek.

Gelelim emekli olup da çalıştıkları için 5.000 TL ödenmeyenlere. Onlara da ödenmemesi büyük haksızlık. Çalışanlara Cumhuriyet’in 100. Yılı değil mi? Çalışanlar aldıkları emekli parasıyla geçinemedikleri için çalışmaya mecburlar. Çalışmakla da sadece kendileri değil devlette kazanıyor. Çalıştıklarından dolayı sigortaları, vergileri ödeniyor.

Ayrıca ödenen sigortaları emekli aylıklarına hiçbir fayda sağlamıyor. Yapılan bu haksız uygulama, Ak Parti’de büyük oy kaybına sebep olur. Sık sık böyle hatalar yapan Ak Parti maalesef ayağına kurşun sıkmaktan vazgeçmiyor. Son seçimde yüzde 7 oy kaybetmekte parti idarecilerini derin uykudan uyandırmamış.

Geçen hafta ki yazıma bir okuyucum “Şadi Bey, emekli çiftçilere verilmeyen 5.000 TL den bahseder misiniz?” yorumunu yapmış. Bende okuyucunun üzüntüsüne katılıyorum. Umarım ilgililer de çalışanı takdir ederler, haklarını verirler. Şu görüşümü de yazmadan edemiyorum. Çalışmayana 5.000 TL verilmesi, bir nevi çalışmayanları teşvik edilmiş olmuyor mu?

Bu yazı toplam 2217 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR