Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Yarışma takımlarının kurulması

Yarışma takımlarının kurulması

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi koordinatörlüğü geçmiş dönemdeki Teknofest ilgisizliğini gidermek için yeni bir proje başlatıyor. Bu kapsamda bütün fakültelere stand kurulup öğrencilerin yarışmalara katılımı artırmak istenmekte. BŞEÜ İHA Atölyesi de çalışkan takımlarla birlikte olacak.

Teknofest projelerine katılımla ilgili olarak 100.000 TL ödül verileceği açıklanmıştı. Bu ödülün ancak finalleri katılım oluru ile birlikte sağlanacağı son organizasyon şemasında bildirildi. Finallere artık ilk başvuruda katılmak gerçekten çok zor. Belki en az iki sene hazırlık yapmak gerekebilir. Katılım talebi 2 sene öncesine göre 10 kat artmış durumda. Ve maddi desteği olmayan takımlar ön elemeyi gerçekten çok zor geçebilirler. O yüzden kesinlikle bir maddi destek daha bulmaları gerekiyor.

Bilhassa araştırılıp takımların iddialı olabilecek kulvarda yarışabilecekleri konular belirlenmeli. Hatta üniversiteye yardımı gerekirse bu konularda direk katılım öncesi kurul yapılıp karar verilmeli. Gerçekten 2. dönemde çok fazla bir süre kalmıyor yarışmalara katılmak için. Hazırlıkların yetişebilmesi için en az 6 ile 8 aylık bir çalışma yapmak gerekli. Bu kapsamda belki programda revizyon yapılabilir. Böylece uygun bir alan da belirlenerek başarı gerçekleşebilir.

Asla unutulmamalı birçok üniversite yıllardır bu programa katılıyor. Ve milyonlarca lira bugüne kadar projelerine harcamış durumdalar. Bizim gençlerimiz ise daha sıfırdan başlıyor. Gerçekten işleri çok zor. Ve şimdiden tebrik ediyorum finallere kalacak takımları. Düşünsenize birçok üniversitenin en az 3 tane elektrikli aracı var. Biz daha başlayamadık. O ortamda yarışmak için çok çalışkan gençlerimizin bulunması ve maddi gereksinimlerin karşılanması gerekli.

Bu yazı toplam 1676 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR