ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Genel başkan değişse de CHP değişmez

Genel başkan değişse de CHP değişmez

“Yeni CHP” diye yola çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın deyimiyle CHP Genel Başkanlığına “Bay, Bay” diyerek veda etti.

Kılıçdaroğlu yaptığı gaflar, yanlış dış politika anlayışıyla tarihteki yerinde hiç de iyi anılmayacak. Suriye’de PKK’nın temsilcisi YPG için “YPG ülkesini savunan güçler, biz onlarla niye mücadele edelim”, “Akdeniz’de ne işimiz var bizim”, “ Libya’da ne arıyoruz”, “Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna’yı desteklemeliyiz” diyen daha nice hatalı konuşmalarıyla CHP’yi de zor durumda bıraktı.

Şimdi yanında çömez gibi yıllarca duran, Ekrem İmamoğlu’nun başkan aday adayı olarak söylenen Özgür Özel CHP’ye genel başkan oldu.

Kurultay’da yaptığı konuşmada “Silivri’de, Bakırköy’de hepimizin yerine yatan Can Atalay’a, Tolga Şarman’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun” diyor.

Kılıçdaroğlu olsun, Özgür Özel olsun, Kurultay’da yaptıkları konuşmalarda, Ermenistan’a karşı, Türkiye’nin destek verdiği Azerbaycan’ın zaferinden, İsrail’in Filistin’de yürüttüğü soykırımdan hiç bahsetmediler.

Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve diğerleri işledikleri suçlardan dolayı, aldıkları cezalar yok sayılıp cezaevinden salınıverseler Türkiye’nin bütün sorunları bitecek, dünyada savaşlar sona erecek. Bu CHP her seçimi kaybetmenin sebeplerini hala kavrayabilmiş değil.

Genel Başkan da değişse politika da bir değişiklik olacağa benzemiyor. Yani ha Mehmet Ali, ha Ali Mehmet denildiği gibi.

***

NOT: “Bu aracın görevi merak konusu oldu” başlığıyla yaptığımız habere bir okuyucumuz aşağıdaki yorumu yapmış.

CEVAP: Onun varlığından rahatsız değiliz bilakis şeref duyuyoruz. Varlığını değil fotoğrafta görüldüğü yeri doğru bulmuyoruz. “Bir şey yapmasına gerek yok” demek Bilecik’te trafik sorunu yok mu yani.

Bu yazı toplam 1498 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR