ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Yeni başkandan beklenen hizmetler

Yeni başkandan beklenen hizmetler

Partilerde, Belediye Başkanı olmak isteyenler için aday adayı olma süreci başladı. 31 Mart’ta halkın oyuyla seçilecek başkanı bekleyen hizmet saymakla bitmez. Semih Şahin seçildikten bir süre sonra “Başkan hiçbir proje başlatmadın, neler yapmayı düşünüyorsun” denildiğinde, “Ben seçimlerden evvel hiçbir vaatte bulunmadım.” dedi.

Seçilecek başkana şimdiden şehrimizin acil ihtiyaçları önüne koyalım o’da “Ben vaatte bulunmadım” derse, sen vaatte bulunmadın ama biz senden beklentilerimizi kamuoyu önünde yazdık, sen “Ben hizmet etmeye gelmiyorum, koltuk doldurmaya geliyorum” demedin, deme hakkımız olsun.

1- Başkanı bekleyen en büyük sorun, şehir içi oto park işini halletmek

2- Oto park yapılan şehir içi yolu, park parası almak yüzünden trafiği daha çok karıştırıyor, buna derhal son verilmeli.

3- Şehir içinden geçen anayol altından karşıdan karşıya geçişler için geniş sağlı sollu (Bursa’da ki gibi) dükkanlar, eski hastanenin eski belediyenin önü ve tepe başına yapılmalı. Buralara yapılacak geniş dükkanlı alt geçitler, şehrimize estetik güzellik getirecek ayrıca çok pahalı dükkan kiralarına da çeki düzen verecek. Halkta alışverişte ucuzluk görecek.

4- Şehrin sanayisi, devlet hastanesi, il özel idaresi, Hürriyet, Bahçelievler istikametinde. Bir de resmi dairelerde eski İl Özel İdaresi arsasına yapılıyor. Sabahları 7-9 arası servis arabaları aynı istikamete işçi taşıdığından ayrıca servis yolu yapılmalı. Yine Allah korusun Hamsu köprüsünde geçilemeyecek bir hasar oluşsa, şehrin bir tarafından diğer tarafına acil yardıma bile gidilemez. Başkan adayı olacaklardan buna nasıl çare bulacaklarına dair projeler duymak istiyorum.

5- Askeriyenin yeri şehir dışına bir yere çıkarılmalı ve şehir imarına açılmalı, Millet Bahçesi yapılmalı.

6- Eski belediye çarşısına yapılan bina 5 yıldır hizmete girmedi. Burası acilen halkın istifade edebileceği hale getirilmeli.

7- Kapalı pazarın kurulduğu günden beri oto park işi “saldım çayıra, mevlam kayıra” anlayışıyla gidiyor. Belediye burada vatandaşın ızdırap çekmesine adeta alkış tutuyor.

Tamamen belediye sorumluluğunda olan kapalı pazar belediyenin “ben alacağım paraya bakarım, vatandaş çile çekecekmiş beni ilgilendirmez” anlayışından vazgeçmeli, ilçemiz Bozüyük kapalı pazarı örnek alınmalı.

Acil yapılması gerekenleri yazdım. Elbette daha birçok beklenen işler var. Büyük hizmetler yapıldıkça, birçok iş kendiliğinden hallolur. Kendisine güvenen başkanlığa talip olsun. Sonra ben vaatte bulunmadım demesin.

Bu yazı toplam 1685 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR