ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

KAYI BOYU CAMİİ

KAYI BOYU CAMİİ

İlimizin gururu Kayı Boyu camii inşaatı hatırladığımız kadarıyla 2004 yılında başladı. Yıl 2017 olduğuna göre 13 sene olmuş. 2014 yılında ibadete açıldığından bu yana Diyanetten gelen olduğunda vaaz ve Kur’an-ı Kerim ziyafeti burada icra ediliyor. Şehitler için mevlit, dua, teşkilat tarafından burada yaptırılıyor. En son şehitler için okunan hatimlerin duası da burada yapıldı. Günler öncesinden diğer cami görevlileri hatim duasının Cuma namazında Kayı Boyu Camisinde yapılacağı halka duyuruldu. Kayı Boyu Cami doldu taştı. Bilecik halkı camisiyle gurur duyduğu gibi idarecilerimizde yukarıda bahsettiğim ibadet ziyaretlerini de burada gerçekleştirdiklerine göre aynı gururu onlarda yaşıyor demektir.

2014 yılında ibadete açılan Kayı Boyu Camiinin şadırvanı hatırladığım kadarıyla kalıpları çakılmış inşaata başlanmıştı, üç yıldır şadırvan tamamlanamadı.

Bu yazıyı yazmaya vesile olan yaşadığım olayı okuyucularımla paylaşmak istiyorum. Biz hergün aynı manzarayı gördüğümüz için alışıyoruz ama, dışarıdan gelen eksikliği fark ediyor.

Manisa’dan bir tanıdığımın yakın akrabasının oğlu geçen sene Bilecik’e asker geliyor, arkadaşımda yemin merasimine geldiğinde beni buldu. Cuma namazını Kayı Boyu’nda kılmıştık.

Aynı arkadaşımın oğlu buraya asker geldi. Oğlunun yemin merasimine geldiğinde yine Cuma namazını Kayı Boyu’nda kıldık.

Namaz çıkışında arkadaş “Geçen yıl geldiğimde bu cami de Cuma namazını kıldık, şadırvan inşaat halindeydi bir yıl sonra geldi hala inşaat halinde, üzüldüm” dedi. Mahçup olmakla birlikte mahcubiyetimi örtmek için 23 milyon metre kareye han, hamam cami yapmak için Bilecik’ten zengin hemşehrilerimiz ayrılmış, burada biz fakirler kalmışız, 13 senedir bitiremedik.

15 sene dolunca bitirmiş oluruz inşallah dedim. Dostum ne demek istediğimi kavrayamadı “anlamadım” dedi.

Dostum Osmanlı Bilecik’ten çıkıp 23 milyon metrekareye sahip oldu. Her gittiği yere han hamam, cami yaptırdı. Bilecik’e yaptıklarını da Yunan yaktı yıktı. Biz kalan fakirlerinde gücü bu kadar demek zorunda kaldım.

Her ne kadar böyle desem de herbirimizin gururla dört minaresini seyrettiğimiz, huşu ile ibadet ettiğimiz girişinde tamamlanamayan şadırvanın hali hepimizi üzüyor.

Ehliiman kardeşimiz ve ekibi gece gündüz demeden çalışıyor. Bizler ve elindeki imkanı olanlar son bir hamle ile yardımcı olalım, camimizin eksikliğini tamamlayalım. Elde imkanı olupta yardımcı olmayanları mahşere bırakalım.

Bu yazı toplam 4651 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR