ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

PKK’yı boşuna mı besliyorlar?

PKK’yı boşuna mı besliyorlar?

27 Nisan Perşembe günü akşamı CNN Türk televizyonunda Hande Fırat yönetiminde yayınlanan programda Gürbüz Evren isimli bir yorumcunun konuşmasını dinledim. Evren Kanal B’de “Bekleme Odası” adlı programı sunmakta. AB-Türkiye ilişkileri, Ermeni sorunu, siyasi İslam, iç ve dış politika alanlarında çalışmakta olduğunu belirtelim. Ayrıca 2004 yerel seçimlerinde Ankara Etimesgut’ta DSP’den aday olmuş, halen Memleket Partisi kurucu üyesi ve parti meclisi üyesidir.

Gürbüz Evren’i tanıtmaktaki gayem, onun televizyonda anlattıklarını aktardığımda hükümet yanlısı olduğu anlaşılmasın diye. Zaten kendisi de iktidar yanlısı olmadığını söylüyor.

Evren AB’nin yetkilileri ile görüştüğüNÜ “Erdoğan ile görüşmeler tıkandı, mesafe katedemiyoruz, Türkiye’de bir iktidar değişikliği şart” dediklerini, Evren AB yetkililerine “Erdoğan’la neden mesafe katedemiyorsunuz? sorusuna şöyle cevap alıyor.

-Azerbaycan Ermenistan savaşında Azerbaycan’a hiçbir şekilde destek olmayacaksınız.

-Yunanistan’ın toprak bütünlüğüne tehdit oluşturmayacaksınız, Adalar konusunu gündeme getirmeyeceksiniz.

-Libya’ya yardım etmeyeceksiniz, deniz yetki alanları antlaşmasını iptal edeceksiniz.

-İHA-SİHA ve uçak yapmayı bırakacaksınız.

-Son zamanlarda ürettiğiniz silahları yapmaktan vazgeçeceksiniz. Bizden satın alacaksınız, biz hangi silahı verirsek ona razı olacaksınız.

-Suriye’den çıkacaksınız, YPG, SDG gibi kuruluşlara karşı çıkmayacaksınız. Erdoğan bütün bu tekliflerimize karşı çıkıyor. Kıbrıs’ta tek devlet yerine Kuzey Kıbrıs Türk devletini korumaya çalışıyor.”

Sayın Evren AB yetkililerinin Türkiye’nin takip ettiği politikalardan rahatsız oldukları daha bir çok konudan bahsetti; ben aklımda kalanları yazabildim.

Konuşmacılar Evren’e “AB’nin dediklerini yerine getirirsek Türkiye diye bir devlet ortada kalmaz. Peki Erdoğan iktidarı kaybetse Kılıçdaroğlu ‘AB’ye ben iktidara gelirsem sizin isteklerinizi yerine getiririm sözü mü vermiş?’ sorusuna Evren “Bu soruyu ben de onlara sordum ama cevap vermediler” oldu.

İnternetten bunları araştırabilirsiniz.

Adamlar ülkelerinde PKK’yı boşuna mı besliyorlar.

NOT: Gazetemizde uzun zaman çevre ve tarım konularında köşe yazarlığı yapan, yüksek ziraat mühendisi, eski Bilkon fabrika müdürü, toprak su işleri mühendisliği görevlerinde bulunan değerli dostum Ferruh Erdovan vefat etti. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve dostlarına başsağlığı dilerim.

Bu yazı toplam 1914 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR