Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Atölyemizde çok fazla eksik var

Atölyemizde çok fazla eksik var

Değerli halkımız özellikle bayramdan sonra Kalkınma Ajansı, Üniversitemiz ve Milli Eğitimin desteği ile gerçekten çok da güzel organizasyonlar düzenlendi. Her ne kadar yapmak istediklerimizi %100 yapmış olamasak da, birçoğunun hayallerinde bile olmayanı gerçekleştirdiğimiz için Rabbimize hamd olsun. Yanlış anlamayın sözüm şu kendini filozof ve müderris zannedenlere. Yani ancak lafı çok icraatı yok olanlara.

Çıkıyorlar birçok yorum yazıyorlar konudan alakasız makalenin altına. Vay efendim şu filozof şöyle demiş, vay efendim Edebali diye biri tarihte yokmuş. Arkadaş Bilecik Sakarya tek gazete değildir dirilişin şehrinde. Birçok yayın organı mevcut. Hadi diyelim bu değerli Erdallar grubunda yazmak istemedin. Bir kaleme konu al da diğer gazetelerde. Biz de senin hünerlerini görelim. Yoksa kalemin mi yok, ya da kâğıdın? Adres ver de kargo ile göndereyim.

Güneş balçıkla sıvanmaz arkadaş. Yapılanı şöyle böyle diye karalayamazsın. Bunun yanında yapılmayanı çıkartılan zorluğu hiçbir zaman haklayamazsın. Son iki hafta ne yaptık? Sadece ama sadece Türkiye Cumhuriyeti gençliği hayallerini gerçekleştirsin diye çalıştık. Bu yüzden bu hafta öncelikle emeği geçenlere bir teşekkür etmem gerekecek.

İlk olarak daha BEBKA'ya gitmem derken projeyi onaylayan ajans yetkilerine gerçekten minnettarım. Zeki bey Banu hanım başta olmak üzere isimsiz kahramanlara teşekkür ederim. Bu kapsamda barut ateşleyen TTO Koordinatörü Edip hoca ise gerçekten görevini hakkıyla yapmış vaziyette. Sanayi Teknoloji il müdürü Abdullah bey'i ve Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa hocamızı minnetle anıyorum. Gerçekten gençleri sevmesi, bu şehirde bir şeylerin yapılması ve milli teknolojileri hayranlığı ile tanınan Bilecik'in Şadi amcasına tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Ayrıca teorik dersleri hafta sonu veremeyeceğimiz bir durumda iken hem gençleri yedirip içiren, hem de yer sağlayan Kent Konseyi yetkililerini canı gönülden teşekkür ediyorum. Umarım diğer eğitimlerde de bizlere desteğini Başkanımız Seyfi Bey vererek gençlerimizin ilelebet hür kalacak bir devlet oluşturması için atacağı adımlarda yanında olurlar.

Gerçekten Sanayi bakanına kadar dikkat çekecek bir çalışmayı ortaya çıkartan bu gençlere sahip çıkmalıyız. İnanın o kadar yoğun bir talep var ki gücüm yetse bölüneceğim ve hepsine cevap vereceğim. Eğitime katılan öğrencilerin çoğu ‘’hocam biz devam etmek istiyoruz’’ diyor. Fakat atölyemiz de yeterli hammadde ve elektronik ekipman mevcut değil. Bunun dışında sosyal medyadan çok fazla mesaj aldım. Herkes insansız hava aracı pilotluğu eğitimi almak istiyor. Fakat üniversitemizde yer alan şu an 8 uçaktan sadece bir tanesi uçuşa hazır bekliyor. Diğerlerin ekipmanları eksik ve bu yüzden hizmet veremiyoruz. Ben buradan taahhüt ediyorum. Lütfen kardeşlerimize bu kapsamda yardımcı olun. Böylece eğitimler minimal maliyetlerde hatta ücretsiz sağlanabilir. Havacılık ve savunma sevdalıları için BŞEÜ' yü bir Merkez haline getirebiliriz. Biz savunma sanayinde atılımlar yaptıktan sonra, görmediniz mi kaç tane grup çıktı şehrimizde. Ve hepsi de inanmış ve uğraş veren gençler. Neden bu sayı daha fazla artmasın?

Öyle çok fazla bir ihtiyacımız da yok aslında. Servo motorlara, uçuş kartlarına, kompozit malzemelere ve görüntü aktarım organlarına ihtiyaç var. En azından atölyemizdeki uçakların yarısını uçuşa hazırlayabilirsek tüm bizden talep edilen eğitim ve proje desteğini sağlayabiliriz. Umarım bu talep gerek kamu kurumlarında, gerekse özel sektörden karşılığını bulur. Biz de her zamanki gibi sadece teknoloji ve üreten genç girişimci ortaya çıkartmaya devam ederiz.

Bu yazı toplam 2428 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR