ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

RÜŞVET OLAYINA DA BİLİM VE TEKNİK Mİ SEBEP OLDU?

RÜŞVET OLAYINA DA BİLİM VE TEKNİK Mİ SEBEP OLDU?

Karasu su projesinde meydana gelen arızalardan dolayı 1 yıl içinde şehrimizde üç defa sularımız kesildi. Yüksek yerlerde bu kesinti günlerce devam etti; Bende her su kesintisi olduğunda belediyenin zamanında tedbir almadığından vatandaşın susuz kaldığını yazdım. Gazetemiz ve internet sitemizde konunun üzerinde durduk. Karasu Su Projesi Birlik Başkanını ve Osmaneli Belediye Başkanı’nı basın masası programımıza davet ederek görüşlerini sorduk.
Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı yaptığı açıklamayla cevap verdi.
Öyle bir cevap ki; sanki Bilecik halkı her arızada günlerce susuz kalmamış, tedbir almayan belediye hariç herkes cahil, belediyenin çalışmalar da eksik kaldığını söyleyen herkes art niyetli.
Zaten açıklamanın başında “Su kesintileri hakkında bilgisi olmayan bazı kişiler tarafından asılsız bir çok iddia ve söylenti dile getirildi…” diyerek devam ediyor.
Suyu işletme Birliği Başkanının açıklamalarına cevap mahiyetinde ki bölümlere elbette birliğin başkanı cevap verecektir.
Yalnız benim dikkatimi çeken şu cümle; “Kendi belediyesinde pompa ve depo yedeklemesi yaptığını söyleyen Birlik Başkanımız ne yazık ki birlik için aynı yedeklemeyi yapmamış…”
Birlik bütçesini birliğe üye olan belediyeler aldığı su miktarına göre para ödüyorlardır diye düşünüyorum. Her şeyin fiyatının devamlı yükseldiği dönemde birlikte para olmasına rağmen Başkan alım yapmamış, yoksa belediyeler ödemesi gerektiği kadar para ödemekten mi kaçınmış. Kamuoyunun bunları bilmeye hakkı var.
Açıklamanın bir bölümünün sonunda “28 Temmuz tarihinde su şehrimize ulaşmıştır ancak bu süreçte yerel kaynaklarımız ve depolarımız yaşanan kesintinin gereğinden fazla sürdürülmemesi nedeniyle şehrimiz bu kesintiden daha az etkilenmiştir.” İyi ki az etkilenmişiz, çok etkilenirsek herhalde 1 ay susuz kalacağız.
Bir su kesintisinde 85 bin insanı susuz bırakan belediyenin beceriksizliğini gündeme getirenleri yalancılıkla itham eden, 10 adet su kuyusundan birini bile yapmamış, ilave etmeyi düşünmemiş, halkı günlerce susuz bırakmayı Bilim ve Teknik sanan, susuz bıraktığı halkın hastalıklara düçar olacak hale gelmesine sebep olan zihniyet asıl bu tehlikeli zihniyettir.
Birliğe üye 7 Belediyeden en fazla ödeme yapan Belediyenin yüzde 63 le Bilecik Belediyesinin olduğunu söyleyenler, suyun yüzde kaçını aldığını söylemeyerek kurnazlık yapmakta.
İyi ki Bilecik Belediyesi teknik donanıma sahip, bir de o donanım olmasa, halkın hali nice olur.
Dört yılı aşkın, sahip olduğumuz Belediye de hiçbir yeniliğe imza atmadınız. Her ağzınızı açtığınızda eski yöneticileri kötülemekten geri durmadınız. Sadece rüşvet iddiası bile sizin ömür boyu susmanıza sebep olmalıyken, ağzınız laf yapmaya devam ediyor.
Bari iş yapsanız da hatalarınızı affettirseniz. Bir Şeyh Edebali yolunu yapmanız aylar sürdü..
Bitti diyerek hizmete açtığınız yol 6 ayını doldurmadan havalı havalı yaptığınız konuşmalardan etkilense gerek taşlar yukarı yukarı fırlayarak bırakın arabaları, yayaların bile yürüyememesine sebep oldu. Yol neden kısa zamanda bozuldu. Yaptığınız çalışmaları bilim ve tekniğe uygun yaptığınıza göre, yaptığınız çalışmaların kısa zamanda bozulması da bilim ve tekniğe uygun mu?
Kenar mahallelerin çöplerinin haftada bir alınması, elektrik tellerinin yeraltına alınmasından dolayı bozulan yolların yapılmaması da bilim ve teknikten ileri geliyor herhalde.
Bir gün rüşvet olayına da bilim ve teknik sebep oldudiyebilirler.

Bu yazı toplam 2151 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR