ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Sayın valim teşekkür ederiz

Sayın valim teşekkür ederiz

Bundan yirmi yıl evvel Bilecik Emniyet Müdürlüğün’de görev yapan çok muhterem bir komiser vardı. Bir gün tayini Bursa’ya çıkmış veda ziyaretine geldi. Kendisine kendi isteğiyle mi yoksa mecburi bir tayin mi diye sordum. İfadesi aynen şöyle oldu: “Abi bizim meslekte ne kadar olay olur da başarılı hizmet ifa edersen o kadar terfi alırsın. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa gibi illerde bir günde olan olaylar Bilecik’te bir yılda yarısı bile olmaz. Bilecik sakin, kanunlara riayet eden insanların yaşadığı bir il. Ben bu ilde kaldığım müddetçe komiserlikten yukarıya çıkamam. Tayinimi ben istedim.” 

Böyle sakin devletine sadakatle bağlı bir ilin ahalisine 5 yıldır emniyet müdürlüğü caddesine barikatlar döşenerek çile çektirildi. Hem de bu caddenin girişinden çıkışındaki ufacık meydanda trafik problemi bile düzeltemeyenler tarafından. Trafikle ilgili her yazımda emniyete yakın o ufacık meydanda trafik düzeltilemedikçe Bilecik’in hiçbir yerinde trafik düzelmez dememe rağmen, bırakın trafiğin düzgün işler hale gelmesini sağlamayı, daha da keşmekeşlik yaşatıldı, halen de devam ediyor.

Sayın Vali yeni gelmesiyle birlikte yapılan şikayetleri yerinde görerek barikatları kaldırdı. Bu yerinde kararıyla şimdiden Bilecik halkının gönlünde taht kurdu. Barikatların kalkmaması için türlü bahaneler ileri sürenlere iyi bir ders vermiş oldu. Sayın Vali bir kararıyla trafik sıkıntısına neşter vuracağının işaretini vermiş oldu. Trafik sıkıntısının tamamı çözülür mü çözülmez çünkü, sadece tamamının şikayet konusu bir elden değil, belediye, karayollarının da el atmasıyla hal yoluna girer. Ama il trafik komisyonunun halkın şikayetlerini dinleyerek alacağı kararlar bazı rahatlamaları sağlayabilir. Mesela toptancılara Eskişehir’de olduğu gibi mesai saatleri haricinde esnafa mal indirme yasağı getirilmeli. Ana caddeler üzerinde uzun süre hele ikinci sıra park kısa sürede olsa yaptırılmamalı. Daha çok tekliflerimiz oldu, önceki yazılarımızda çok defa yazdık, dinleyen kim ? Sayın Valinin son kararından ümitlenerek bir daha yazdım. 

Bilecik halkı ve şahsım adına teşekkürlerimi sunmak isterim.
 

Bu yazı toplam 3197 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR