ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

SİZ ÖNCE GÜRSEL TEKİN’İ KINAYIN

SİZ ÖNCE GÜRSEL TEKİN’İ KINAYIN

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, Mit Tırlarına ait olduğu belirtilen soruşturma sebebiyle ifadesi alındıktan sonra tutuklandılar.

Can Dündar ve Erdem Gül, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme,” “Siyasi ve askeri casusluk, gizli kalması gereken açıklama, terör örgütünün propagandasını yapmakla” savcı tarafından suçlandılar ve İstanbul 7.Sulh Ceza hakimliğince tutuklandılar.

Cumhuriyet Halk Partisi iki gazetecinin tutuklanmasını yaptıkları basın açıklamasıyla kınadılar. “Basın susturuluyor” dediler.

CHP’nin tek iktidar olduğu dönemler de susturduğu basının tamamını yazmaya kalksam bu köşe yetmez.

Rahmetli Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in Büyük Doğu Mecmuası defalarca 1940’lı yıllarda kapatıldı. Bir defasında kapatılış sebebini yazayım da ister gülün ister üzülün. Üstat Büyük Doğu dergisinin kapağına bir kulak resmi koyar, yani yazılanlara, söylenenlere aldırış etmeyenlere sağır kulak demek ister. Zamanın Cumhurbaşkanı rahmetli İnönü’nün de kulakları ağır işitiyor ya, “Sen Cumhurbaşkanına sağır demek istiyorsun” diye dergiyi kapattılar. 

Yine tek parti iktidarı CHP döneminde matbuat Genel Müdürlüğünce gazetelere “hiçbir surette dinden bahsedilmeyecek” diye talimat yazısı gönderilir, aksi halde gazetelerin kapatılacağı bildirilir ve kapatılırda. 

Osman Yüksel serdengeçti zamanın CHP’li Milli Eğitim Bakanına hitaben yazısından dolayı hapsediliyor. Hapisten sonra çıkarttığı serdengeçti ismiyle çıkarttığı dergisi siyasi irade tarafından defalarca kapatılıyor.

Ben bunlardan uzunca bahsetmeyeceğim. CHP’nin Genel Sekreteri Gürsel Tekin bu yılın Şubat 23’ünde yaptığı basına açıklamada “… Şimdide Kılıçdaroğlu için yazıyorlar. Kılıçdaroğlu cam gibidir. 8-9 Haziran’da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır. Sadece el mi koyacağız, buna bulaşmış bütün işadamlarından hesabını soracağız.” Diyor.

Bu konuşmayı partinin Genel Sekreteri yapıyor. Yani partinin yetkilisi partisinin görüşünü açıklıyor. Kılıçdaroğlu aleyhinde yazanların gazeteleri ve gazetenin patronlarından da hesap soracaklar. Ne zaman soracaklar 8-9 Haziranda. 7 Haziran seçimlerinde iktidara gelecekler ya, hemen ertesi günü ülkenin en önemli sorunu basın ya defterini dürecekler.

Şimdi Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına tepki gösteriyorlar. Onları mahkeme tutuklatıyor. Tutuklanma sebeplerini mahkeme hapisle cezalandırırsa ne yapacaksınız. Çünkü haklarındaki iddialar yenilir yutulur cinsten de değil.

Siz önce Gürsel Tekin’in açıklamasını kınayın, o açıklamanın partiyi bağlamadığını söyleyin basın hürriyetine gösterdiğiniz ilginin samimiyetine inanalım. Hatta Gürsel Tekin’i bu açıklamasından dolayı partiden bile atmalısınız.

Bu yazı toplam 1230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR