ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

TBMM’de terörü lanetleyen bildiriyi CHP Grubu imzalamadı

TBMM’de terörü lanetleyen bildiriyi CHP Grubu imzalamadı

Irak’ın Kuzeyinde terörist PKK’lılarla mücadele eden 6 Kahraman Türk askerimiz şehit oldu. Bir gün arayla 6 askerimiz daha şehadete erdi. Bunun üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan partilerin grup başkan vekilleri PKK terör örgütünü lanetlemek için aşağıdaki bildiriye imza atmaya çağrılıyorlar.

AK Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi imzalıyor. Eski ismi HDP, yenisi DEM olan parti her zaman olduğu gibi imzalamıyor. Cumhuriyet Halk Partisi bugüne kadar teröristleri lanetleyen bildirilere imza atmasına rağmen bu sefer DEM’in kuyruğuna takıldığından olsa gerek imzalamıyor.

Bildiri aynen şöyle:

“Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit düşen kahraman askerlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.

Bizler, TBMM'de, bildiride imzası bulunan siyasi parti grupları olarak, birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz."

Siyasi hayatını Apo’nun heykelini dikerek başarıya ulaşacağını sanan Selahattin Demirtaş’ın ceza evinden çıkmasını isteyen CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel partisini halkın gözünden düşürüyor.

Özgür Gündem denilen PKK sözcüsü gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan Merdan Yanardağ isimli adam Apo’yu öven şu sözleri “Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz" üzerine tutuklandı.

Apo aşığı adamı ilk ziyaret edenler CHP milletvekilleri oldu.

Bakın 12 askerimizin şehit olması üzerine CHP sosyal medya hesabından PKK demeden terörü şöyle bir cümle ile kınadı “Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bunu yaparken de sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz. Terörü kınamıyor lanetliyoruz!!! Milletimizin başı sağ olsun.”

Kürt devleti kurulmasını isteyen, Türkiye Cumhuriyeti devletini işgalci olarak kabul eden Pervin Chakar’ın elini öpen Özgür Özel, Türk halkının nefretini alıyor.

Parti tabanının, bu yaptıklarını kabullendiğini sanmıyorum.

Televizyon programlarında konuşma yapan CHP yanlısı gazeteciler bile CHP’nin DEM ile beraber hareket etmesine Anadolu’da büyük tepki olduğunu, yerel seçimlerde, 6 ay önceki seçimlerde görünenden daha fazla oy kaybına sebep olacağını söylemekten çekinmiyorlar.

Amerika’nın YPG’ye yüzlerce tır silah göndermesini kınamayan CHP, drone, helikopter kursları veriyor. Yakında helikopter vereceğinin bir işaretidir. Kılıçdaroğlu “YPG mi bizim düşmanımız olacak, buna inanmıyorum” demişti.

Özgür Özel Kılıçdaroğlu’nun yanında yetişen biri. “Boynuz kulağı geçer” ata sözünün doğruluğunu ispatlamaya çabalıyor.

Bu yazı toplam 1465 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR