ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

YİNE KARAYOLLARI

YİNE KARAYOLLARI

Bölge Müdürlüklerine bağımlı olduğumuzdan dolayı çektiğimiz sıkıntıları devamlı yazıyorum. En açok ta Karayolları ve Vakıflar Bölge Müdürlüklerinden şikayetimiz yoğun.

Bugün gündemde Karayolları. Evvelki sene yine böyle kış mevsiminde Karayollarına bağlı komşu illere bağlı bütün yollarımız kapandı Bilecik – Bozüyük yolu 10 saat kapalı kaldı. Bilecik İl Özel İdaresi yolu açtı. Bütün Bilecikliler o günü hatırlar. Karayolları yaptığı açıklamalarda, yolların bakım ve onarımını bir şirkete ait olduğunu söyledi. O şirketin denetimi onlara ait değilmiş gibi davrandı.

Geçtiğimiz yaz yapılan açıklamada evvelki kışta gereken tedbiri almayan şirkete yüklü bir para cezası kesildiği açıklandı.

Yıllardır kar yağdığında komşu illerin il sınırından itibaren yol açılır bizim il sınırı kapalı olur. Yıllardır şoförlük yapan arkadaşlardan öğrenilebilir. Bu sene yine aynı durumla karşılaştık. Yenişehir yolunda tır kaymış. Yenişehir yolu tır taşıyacak yol mu? Olmadığı halde o yola tır sokuyorlar. Yolu da temizleniyor, elbette kayar.

Yenişehir yolu ihale çıkmazından kurtuldu. Şimdi de ödenek sıkıntısına takıldı. Bakalım siyasiler buna ne kulp bulacaklar. İl Koordinasyon toplantısında bölge yetkilileri neler söyleyecek.

Küçük Sanayi sitesi kavşağına Karayolları ucube bir alt geçit yaptı. Bursa ve Eskişehir’de sayısız alt geçit var. Hiç bizimkine benzeyen var mı? Bugüne kadar büyük bir kaza sürücülerin dikkati sayesinde olmadı.

3 yıl evvel temmuz ayında yapılan il koordinasyon kurulu toplantısına sırf bu alt geçidin trofpikte yaşanan aksaklığı anlatmak için katıldım. Şimdiki Bölge Müdürü, Müdür Yardımcısı idi, toplantıya o katıldı. Türkiye’de değil dünyada bir örneği olmayan alt geçidin ucubeliğini, giriş ve çıkışlarda alınmayan tedbirsizlikleri anlattım.

Zamanın bölge müdür yardımcısı not aldığını, teknik elemanlara inceleteceğini ve gereken önlemi alacağını söyledi. Müdür yardımcısı arkadaşın pozisyonu değişti, Bölge Müdürü oldu, bizim alt geçitte bir değişiklik olmadı. Araç çoğaldı, tehlike arttı. İlgililerden istirham ediyorum. Şu Bölge Müdürüne kendine direksiyon teslim edilerek şu alt geçitten giriş ve çıkış yaptırılsın. Ecel terlerini silmek için de arabaya bolca havlu konsun.

Anlaşılan o ki Bölgeden kurtulup il müdürlüğüne kavuşmadıkça şikayetimiz çok çok artarak devam eder.

 

Bu yazı toplam 1706 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR