ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

VALİ ELBAN’DAN GÜZEL HABERLER

VALİ ELBAN’DAN GÜZEL HABERLER

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Sayın Valimiz Süleyman Elban polis evinde gazetecileri sabah kahvaltısında buluşturdu. İlimizde yayınlanan gazetelerin sahipleri ve çalışanları katıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli vali adına misafirperverliklerini gösterdiler. Başta sayın valimize ve ekibine teşekkür ederim. 10 Ocak aynı zamanda İdareciler Günü. Geç de olsa başta Vali Elban olmak üzere tüm idarecilerimize hayırlı idarecilik yapmalarını dilerim.

Vali Elban ilimize yapmak istediklerini anlattı. Ben bunları kısaca okurlarımla paylaşmak istiyorum. Gerçi haberlerimizde yer vermiş olsak da burada da kısaca bahsetmek istiyorum.

Polis Evi ve Organize Sanayi Bölgesi arasındaki arsaya kamu kurumlarını yerleştirmeyi düşündüğünü, böylece şehri açmayı, trafik sıkıntısına da bir nebze olsun faydası olacağını söyledi.

Hastanenin ihalesinin olduğunu, şu ana kadar itiraz edenin olmadığını, sürenin hemen hemen dolmak üzere olduğunu, çok büyük ihtimalle Mart ayı sonunda temel atma aşamasına geleceğini, Bozüyük Devlet Hastanesi içinde yıl içinde temeli atılır diye düşüncesini paylaştı. 

Yenişehir yolunun bu yaz Bilecik istikametinden 20 km’sinin bitirilmesi gerektiğini, BİEN Seramik fabrikası civarında yapılan köprünün hava muhalefeti dolayısıyla tamamlanamadığını, çalışma zamanı bulunduğunda bitirilip trafiğe açılacağını öğrendik. 

Yine 3. Organize Sanayi Bölgesinin ufak tefek problemleri halledildiğinde açılacağını ifade etti. 

Söğüt Şenlikleri ve Şeyh Edebali Anma günleri için kutlamaların nasıl yapılmasıyla ilgili görüşleri dikkat çekti. Daha bir sürü yapmak istediği konular var. Mühim gördüklerimi başlıklar halinde yazdım. 

Bunların gerçekleşmesi bile ilimizin önünü açar. Zaman darlığı dolayısıyla bazı konuları bir başka toplantıya bıraktık.

Zaman olsaydı şöyle diyecektim. Bursa’ya turizm turları düzenleniyor. Osmangazi, Orhangazi, Murathüdavendigar, Süleyman Çelebi ve diğer tarihi yerler ziyaret ettiriliyor. Bu atalarımız Bursa’da mantar biter gibi çıkmadılar. Onların ataları Ertuğrulgazi, Şeyh Edebali, Dursun Fakıh Hazretleri, Mihalgazi ilimizde metfunlar. Bursa’ya yapılan her ziyaret ilimizde başlamadıkça eksik oluyor. Tur kafilelerine bunu anlatmak ve inandırmak gerekir. 

Vakıflar İl Müdürlüğünün mutlaka ilimizde açılmasını sağlamalıyız. Harmanköy’de yatmakta olan Mihalgazi hazretlerine en kısa yoldan ulaşımı sağlamalıyız. Bu yol Küre, Hamidabat, Tuzaklı, Harmanköy’e ulaşılır. Türbe şuan ki haliyle yolu merdivenler dökülmüş, çimento berbat. Etrafı mermer ocaklarıyla kaplı olmasına rağmen türbe yolu hiç hoş değil. 

Sayın valimize düşündüğü projelerini gerçekleştirmesi için yardımcı olmak hepimizin görevi. Allah kolaylık versin, inşallah yardımcısı olur.

 

Bu yazı toplam 3106 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR