Av. RECEP AKAY

Av. RECEP AKAY

Yollar

Yollar

Şehir içinde bir müddet önce başlayan altyapı çalışması halen devam etmekte olup, ne zaman biteceğini ise henüz bilmiyoruz. Alt yapı çalışması için kazılan yollar, kapatıldıktan sonra, o kadar kötü bir hal alıyor ki, sanki çamur deryasında yürüyorsunuz. Arabayla geçseniz ayrı dert, yürüyerek geçseniz ayrı dert. Ayrıca sadece çamur değil, aynı zamanda yolda oluşan çukur ve tümseklerden dolayı araçların tekerlekleri sanki çıkacak gibi oluyor. Bu konuyu çözmek bu kadar zor mu bilmiyorum ama altyapı çalışması biten kısma, kalıcı asfalt dökülünceye kadar, geçici olarak bile bir düzenleme yapmak yeterli olur diye düşünüyorum. Eski Belediye başkanının ve ekibinin bu tür konuları dert etmediğini, farklı işler peşinde olduklarını geç te olsa Bilecik halkı öğrendi. Ama yeni seçilen Belediye Başkanından bu tür konulara çözüm bulmasını bekliyoruz. 

Son zamanlarda Pelitözü göletine gidenler bilir, orasının yolları şehir içinin yollarından daha kötü. Yürüyerek gitmek zaten olmaz, ama arabayla gitmekte mümkün değil. Hem oluşan çukur ve tümseklerden dolayı, hem de çamur deryasından dolayı bir giden pişman bir de gitmeyen. İlimizde gidilecek yer bu kadar az iken ve halkın bu kadar yoğun ilgi göstermiş olduğu Pelitözü göleti ve çevresine iyi bakmalıyız. Tamam şöyle diyebilir bazıları, orasının yolları baharda yapılacak, çok güzel yolları ve çevresi olacak. Biz zaten hiç yapılmaz demiyoruz ki. En azından tam olarak yapılıncaya kadar geçici bir çözüm yolu bulunamaz mı? Bu yolları yapmakla görevli Özel idare görevlileri ve yetkilileri bu durumdan hiç haberdar değiller mi? Veya bu özel idare yetkililerini göreve getiren siyasiler, göreve getirdikleri kişilere, bu konuları hiç hatırlatmazlar mı? Veya hatırlattıkları halde söz geçiremezler mi bilmiyoruz ama, halkın bu kadar yoğun kullandığı bu mesire alanının yolları bu kadar kötü olmamalı. Ya biz orayı yapmak için plan yapmıştık, şu zaman başlanacak bu zaman bitecek, hava şartları şöyle oldu, yan yattı çamura battı vs bunlar mazeret değil, olmamalı. O makamlar halka hizmet makamlarıdır. Eğer o makamlarda bulunup da halka hizmet etmeyi beceremeyen varsa, koltuğunu boşuna işgal etmesin. Kimse sizi o makamlara zorla getirmedi. Sizin layıkıyla yapmadığınız işlerden dolayı veya yanlış yaptığınız işlerden dolayı, halk faturayı Genel Merkeze kesmeye kalkıyor.  Genel Merkez kimsenin faturasını ödemek zorunda değil. 

Başka bir yol sorunu da Eskişehir’den gelir iken Küplü köyünden sonra Bilecik’e giriş sorunu. Bu yol ne zaman yapılmaya başlandı, bu kadar uzun zaman geçmesine rağmen niye bitmiyor? Bir ara çalışmalara neden ara verildi? Bunları vatandaşa anlatmak zor. Yukarıda da değindiğim gibi vatandaş hizmet ister, mazereti dinlemek istemez. Bizim Cumhurbaşkanımız ülke genelinde o kadar hizmetler yaptı ki, ben hiçbir hizmetinde mazeret üretip, şu yüzden yapamadık veya geç yaptık dediğini duymadım. Ülke genelinde bu kadar hizmetler yapılır iken, Bilecik’te çok küçük konular yüzünden hizmette aksamaların olması açıklanamaz. Çünkü her hizmet aksaması oy kaybı demektir. Bizim bir oy kaybına dahi tahammülümüz yok arkadaşlar.  Yolların kenarlarına yapılan ve yapılacak benzinlikler kadar, yollara da önem verilseydi, şimdiye kadar bu yol sorunlarının hepsinin biteceği kanaatindeyim. 

Gelelim Yenişehir yoluna. Yenişehir yolu anlatılmaz yaşanır! Hafta sonu Bursa’da kitap fuarına gidip gelirken kullandım o yolu. Dedim ya anlatmaya gerek yok. Birileri bu Yenişehir yolunun hikayesini Bilecik halkına anlatması lazım. Yukarıda da dediğim gibi ülke genelinde dağları delip tüneller yapıldı, denizlerin altından yollar geçirildi, dünyanın en büyük havalimanları yapıldı ve burada sayamayacağımız bir sürü hizmet, fakat bizim Yenişehir yolu halen bitmedi. 

Selfi çekip resim paylaşır iken, Ankara’da bir araya geldiğiniz önemli kişiler ve Bakanlara bizim bu yol sorunlarımızı da hatırlatsanız ve yol konularında istişarelerde bulunsanız, işte o zaman Bilecik halkı, çok daha memnun olacaktır.  

Memlekette muhalefet olmayınca bu konulara değinmek yine bize kaldı. 

Yolunuz ve yolumuz açık olsun, Selam ve dua ile, hoşçakalın …  
 

Bu yazı toplam 3544 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Av. RECEP AKAY Arşivi

Canan

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:01
SON YAZILAR