MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN SAYIN VALİM…

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN SAYIN VALİM…

“Biz millete efendilik etmeye gelmedik. Biz gücünün üstünde hiçbir güç olmayan bu aziz millete hizmet etmeye geldik. Şeyh Edebalı Hazretleri, Osman Gazi’ye nasihatnamesinde hizmet anlayışımızı en veciz şekilde ortaya koymuştur. Her kademedeki yönetici arkadaşlarıma ve tüm kamu görevlilerine ilk emrim, Şeyh Edebalı hazretlerinin nasihatlerine sıkı sıkıya bağlı kalarak hizmet etmeleridir.” Bu sözler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinden Bilecik Valiliği görevine atanan Sayın Tahir Büyükakın’a ait…Öncelikle Kuruluşun kurtuluşun, dirilişin ve yükselişin beşiği, şanlı Osmanlı’nın Cihan devletinin temellerinin atıldığı, şehitler diyarı, kahramanlar diyarı, yiğitler diyarı Bilecik’in Manevi Kurucusu “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışını düstur edinen Şeyh Edebalı’nın maneviyatının hüküm sürdüğü bu toprakları üzerinde yer alan Bilecik’imize atanan kendi deyimiyle kendini adayarak çalışmaya söz veren Valimiz Tahir Büyükakın’a başarılar dileyerek başlamak istiyorum.

Kuran-ı Kerim’e gösterdiği tazim ve duyduğu saygıdan dolayı altı asırdan fazla hüküm süren, üç kıtaya hak, adalet, barış ve kardeşliği götüren ecdadımızın manevi lideri Şeyh Edebalı’nın tavsiyeleri ile Asr-ı Saadet döneminden sonra en güzel dönemi yaşayan Devlet-i Aliye-i Osmaniyenin topraklarında görev yapmak… Sayın valimiz bu şuurla ilk mesajını Şeyh Edebalı’nın nasihatine tüm yöneticilerin uyması yönünde talimatını vermiştir. İsterseniz kısaca Şeyh Edebalı’nın Osman Gazi’ye nasihatinin bir bölümünü hatırlayalım.

“Ey Oğul! Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana. Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana. Oğul! Güçlüsün, akıllısın, söz sahibisin; ama bunları nerede, nasıl kullanacağını bilemezsen, sabah rüzgârında savrulup gidersin. Öfken ve benliğin bir olup aklını yener! Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın. Azminden dönmeyesin. Çıktığın yolu, taşıyacağın yükü iyi bil. Her işin gereğini vaktinde yap. Öfke ateş, öfke âfet, öfke şeytandır oğul. İnsanoğlu dağları devirir; ama öfkesine mağlup olabilir. Öfkeyle savaşı daima taze tutmak gerekir. Sabırsız olmaz oğul. Sabırsız menzile varılmaz. Kaf Dağı'na sabırsız ulaşılmaz. Vazifen çetin, yükün ağırdır oğul. Hizmette önde, ücrette geride olasın. Vazifenin en ağırına tâlip olmaktan kaçınmayasın. Vazifenin ağırlığı Yaradan'ın kullarına ihsânıdır. Oğul, açık sözlü ol! Her sözü üstüne alma, gördüğünü söyleme, bildiğini bilme, sözünü unutma, sözü söz olsun diye söyleme. Sevildiğin yere sıkça gidip gelme, muhabbetin kalkar, itibarın kalmaz. Düşmanını çoğaltma, haklı olduğunda kavgadan korkma! Bilesin ki; atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler! Gönül adamı ömrünü boşa harcamaz, yüreğini ucuza satmaz, edep tacını başından almaz. Gönül erinin her zaman yüzü yerde, gönlü göktedir. Haklı olduğunda kavga vermesini bilir. Kavgayı sadece bileğiyle değil, ilmiyle ve yüreğiyle yapmasını bilir. Ey Oğul! Üç kişiye acı: Cahillerin içindeki âlime... Zengin iken fakir düşene... Hatırlı iken itibarını kaybedene... Şunu da unutma! İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın. Ey Oğul! Yolun uzun, işin çetin, yükün ağır. Allah-û Teâlâ (cc) yardımcın olsun.

Bu yazı toplam 1970 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
MUZAFFER TEKELİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR