MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

TOY’UMUZ VAR BİZİM

TOY’UMUZ VAR BİZİM

Kurultaylar toplansın, toyumuz var bizim. 

Meydanda ateş yansın, suyumuz var bizim.

 

Elinde bayrak tutan, şenliğe anlam katan. 

Düşmanlara ok atan, yayımız var bizim.

 

Ozanın eli sazda, destan söyler ağızda. 

Yirmi dört boy Oğuzda, boyumuz var bizim.

 

Türk'ün özünde inan, aşkla ülküdür yanan. 

Oğuz Han'a dayanan, soyumuz var bizim.

Bilecik Belediyesi’nin önderliğinde, BEBKA ve Şeyh Edebali Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşen Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumunun kapanış konuşmasında konuşan Vali Tahir Büyükakın’ın ilk kez dile getirdiği fikirleriyle adeta şahlandı.

Vali Tahir Büyükakın, Türk Cumhuriyetleri’ni, Ortadoğu’yu ve Balkanları kısacası gönül coğrafyamızı kapsayan Toy’u Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cihan İmparatorluğu’nun kurulduğu topraklarda toplamayı teklif etti. Vali Büyükakın, ülke politikalarına yön veren toplantılara Söğüt’te gerçekleştirilecek Toy’ların ev sahipliği yapabileceğini anımsatarak Bilecik’in adının Ertuğrul olabileceğini dillendirdi. Bahse konu düşüncelerin yıllara yayılacak bir yol haritası ile gerçekleştirilebileceğini aktaran Büyükakın, bu bağlamda en önemli görevin ise üniversiteye düştüğünü söyledi.

Söğüt ruhu… Aslında bizi biz yapan ruh. Yeniden nasıl bir değer olarak dünyaya tanıtılabilir, onun üzerinde durmak lazım. Üzerinde çalıştığımız fikir şu; Önümüzdeki dönemde bununla ilgili değerlendirme yapma imkânlarımız olacaktır, Söğüt’te bir Toy toplanıyor. Bu Toy zamanında karar alıcıların, beyliklerin bir araya gelip beyliklerinin kaderleri ile ilgili bazı ortak kararlar alarak sonrasında uygulamasını takip ettikleri bir yapı. Bu Toy’a benzer bir yapılanma yeniden yapılabilir.

Davos’ta biliyorsunuz siyasi liderler, politika yapıcılar toplanarak dünyanın mevcut durumunu değerlendirerek, geleceğe dair kararlar alırlar. Söğüt aslında bu tür toplantılara ev sahipliği yapmış ve sonrasında Cihan İmparatorluğu kurulmuş. Benzer bir yapı yeniden tasarlanabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ortak teması insana ait olan tüm değerlerin gündeme alındığı, insana dair her ne varsa konuşulduğu Toy’lar yapılabilir.

Bilecik Belediyesinin düzenlediği sempozyumda konuşulan en güzel ve anlamlı konuşma sayın valimizin dillendirdiği dünyaya yön verecek kararların alınacağı il Bilecik olmalı diyoruz. Bugünden itibaren Üniversitemiz başta olmak üzere, Bilecik Belediyesinin, bürokratların, Sivil Toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek en kısa zamanda Toy’umuzun toplantısı için gayret göstermeliyiz. Teşekkürler Sayın Valim…

Bu yazı toplam 6047 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
MUZAFFER TEKELİOĞLU Arşivi
SON YAZILAR