ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BAM TELİ

BAM TELİ

Bamteli her ne kadar sazlarda kalın ses çıkaran tel ise de kamuoyunda, "Bamteline bastın" deyince çeşitli manalar anlaşılır. Mesela "Adamı kızdırdın, tamda işin olması gerekeni söyledin, yarayı deştin..." gibi anlamlara gelebilir.

Bilecik Haber Sakarya Gazetesi internet sitesinde ve gazetede de yayınlanmak üzere "Bamteli" ismiyle "Basın Masası"ndan özenerek bizde ben, Ali Erdal ve Hikmet Öztürk ile program yapmaya başladık. Her onbeş günde bir yapacağımız programın ilki geçtiğimiz perşembe günü yayınlandı.

Yıllardır bakımsızlıktan yıkılmaya başlayan İpek Yolu üzerindeki Orhan Gazi İmarateni ilgililere bir daha hatırlatalım istedik.

Programda da bahsettiğimiz konulardan biride, gazetemizin kuruluşunun ikinci yılında "Fotoğraflar Konuşuyor" başlığı ile Orhangazi İmareti şöyle diyor "Ben 600 yıl, belki 60 milyar insanı doyurmuşumdur... Şimdi 60 milyon bir beni tamir edemiyor."

Programda üç konuşmacınında üzerinde durduğu husus ilgililerin ve vakıfların ilimize gereken önemi göstermediği fikrinde birleşmeleri oldu. Öyle ki başta Orhangazi İmareti olmak üzere vakıfların "Daha hala yıkılıp kaybolmadınız mı...?" zihniyetiyle hareket ettiğiydi.

Bölge müdürlüklerinin işlerin aksamasında başrol oynadığı vakıfların ilimizde bırakın il müdürlüğü seviyesinde temsil edilmeyişi yıllardır bir memur bile görevlendirmediği dile getirildi.

Programdan bir gün sonra gazetelerimizin arşivini karıştırmaya devam ettim. Gazetemizin şimdi Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan, Basın Masasında yöneticisi Mücahid Erdal 9 Şubak 1992'de il koordinasyon toplantısının haberini yapmış. Zamanın valisi Şahabettin Harput toplantıya katılan Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısına hitaben " Beş aydan beri burada görev yapmaktayım. Bizi hiç arayıp sormadınız." demesi üzerina Vakıflar Bölge Müdüryardımcısı " haklısınız" demek zorunda kaldı.

Bu Bölge Müdürleri için Bursa Valisi ne ise Bilecik Valisi de aynı statüde. Bilecik'te 5 aydır görev yapan Valiyi tebrik etmeye gelmiyor. İlimize karşı ilgisizliğin bundan büyük delili ne olabilir.

Ak Parti gibi tarihine sahip çıkan bir dönemde vurdumduymazlığın devam etmesini hazmedemiyorum.

Bu yazı toplam 1297 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR