ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BİR BAKAN YEL GİBİ GELDİ SEL GİBİ GİTTİ

BİR BAKAN YEL GİBİ GELDİ SEL GİBİ GİTTİ

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ilimize geldiği ile gittiği bir oldu. Yani yel gibi geldi sel gibi gitti diyebiliriz.

İlimizin büyük sorunları başta Devlet Hastanesi. Diğeriyse yıllardır ihale aşamasını bir türlü aşamayan Yenişehir, Bilecik yolu. Sadece bunlar mı? Elbette değil. Bozüyük, Söğüt anayolu , Yenipazar, İnhisar acilen yapılması gerekenler. 31 Mart’a kadar Pazaryeri, İnegöl yolu yıllardır yapılmayı bekliyordu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ana yurdu Pazaryeri ziyaretiyle kısmen giderildi. Şimdilik yolun 15km’si bu sene yapılmaya başlandı bile. Ne ihale ne itiraz oldu, Başbakan Yardımcısının talimatı ile sorun çözüldü. 

Sağlık Bakanı sabahın erken saatlerinde ilimize geldiği basından bile gizlendi desek yerinde olur. Bakan polis evinde sabah kahvaltısını yapıp gitmeyi hedeflemişken bir aklı evvelin haberi basına bildirmesiyle muhabirlerin belki de çorabının tekini giymeden apar topar Bakanın yanına gelmesiyle kamuoyu Bilecik’e Bakanın geldiğini duydu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan anayurdu Pazaryerine bir geldi pir geldi. Kendi Bakanlığı ilgi alanında olmamasına rağmen Ahı Dağı yolunun yapılmasına başlanmasını sağladı.

Sağlık Bakanıysa kendi Bakanlığı ilgi alanı içindeki bir işin başlamasını sağlayamadı. Eylül veya Ekim aylarında ihale aşamasına geleceğini söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım’da evvelce Eylül veya Ekim aylarında ihale aşamasına gelebileceğini söylemişti. Bakan hastane yerinin belirlenmesinde ilimizin siyasi ve bürokrasinin hataları olduğunu mutlaka biliyordur. Son 1 yıldır ise bürokrasi sebebiyle sekteye uğradığı malum. Bakan kendi emrinde çalışan bürokratlar yüzünden gecikme olmuyorsa ilimizden hemen Başbakanı arayarak durumu bildirmeliydi. Başbakan  anında engelleri aşmaya muktedir. Bakan partisinin ve ildeki siyasi temsilcilerin sıkıntı içerisinde olduğunu Başbakana anlatabilirdi. Seçimlere kadar ihale aşamasına geleceğini kamuoyuna söyleyebilirdi. 

Sağlık Bakanı seçim arefesinde Bilecik’e müjdeli haber verememesi partililerini sukutu hayale uğrattı.

Başbakan Bilecik, Yenişehir yoluyla ilgileniyor. Ulaştırma Bakanı ilimize gelerek yolun yapılmasına başlanmasını sağlamalı. Karayolları Genel Müdürlüğünün bir türlü başaramadığı ihale beceriksizliğine son vermeli. Böylece il teşkilatını kamuoyu baskısından kurtarır. 

Ak Parti İktidarı 13 yıllık iktidarlığında büyük işler yaptı. İnsanoğlu yaradılışı icabı hep ister. İlimiz siyasi eksiklikler ve bürokrasi tembellğinden hak ettiğiniz hastane ve Yenişehir yolunu yaptıramadık.

Pazaryeri Ahı Dağı yolu başladı ya diyorum ki Yalçın Akdoğan’ı seçimlerden evvel Bilecik’e getirebilirsek Yenişehir yolunu da başlatabiliriz diye düşünüyorum.

Bu yazı toplam 1243 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR