ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BOZÜYÜK KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ, GÖTÜRMEME BİRLİĞİ Mİ OLDU?

BOZÜYÜK KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ, GÖTÜRMEME BİRLİĞİ Mİ OLDU?

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü gazeteniz Sakarya’da ve internet sitemizde “Yatırım Var Hizmet Yok” başlıklı haber yayınlandı.

Haberi mutlaka okudunuz da hatırlatmak babında kısaca bahsedeyim. İl Genel Meclisi “Köylerde Çöp Toplama Projesi” uygulaması için karar alıyor. İl genelinde bir anda uygulamaya bütçe yeterli olmadığı için Bilecik Merkez, Gölpazarı, Söğüt ve Bozüyük’te uygulamaya geçilmesi uygun görülüyor. Köylere belirli yerlerde çöplerin toplanması için konteynırlar yaptırılıyor ve köylere dağıtılıyor. Çöplerin toplanması için 4 adet işe uyumlu kamyon satın alınıyor. Bu işlerin organizesi de “Köylere Hizmet Götürme Birlik”lerine veriliyor.  Birliklerin başkanlığını da Merkezde Vali adına Vali Yardımcısı, ilçelerde kaymakamlar yapıyor.  Yönetimin aldığı kararları Başkanlar uyguluyor. Bilecik Merkez, Gölpazarı, Söğüt’te Temmuz ayından bu tarafa köylerin çöpleri toplanıyor.

Haziran ayında çöp kamyonlarının teslim töreni yapıldı. Törenden sonra Merkez, Gölpazarı ve Söğüt Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin başkanları tahsis edilen çöp kamyonlarını teslim alıp köylere hizmete başlıyorlar. Bozüyük ise 2 ay kamyoneti İl Özel İdaresinden götürmüyor. İl Özel İdaresinden ısrarlı ikazlar sonucu olsa gerek kamyonet götürülüyor. Bozüyük Kaymakamının başkanlığında ki Köylere Hizmet Götürme Birliği çöplerin toplanması için iki de işçi alıyor. Buna rağmen hala köylerin çöpleri toplanmıyor, kamyon çekildiği istirahatgahın da yatmaya devam ediyor. 

Alınan işçiler maaşlarını alıyorlar mı? Sigortaları yatıyor mu bilmiyorum. Eğer işçiler başka bir yerde görevlendirilmediler ise maaşta ödeniyorsa bunun hesabı sorumlulardan sorulmalı ve zimmet çıkartılmalı. 

Haberin çıktığı bir hafta oldu ne kaymakamlıktan ne de ilin il sorumlusundan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. 

Haberimize Emine ismiyle atılan yorumda “Merak ettim sizin burada ki muhabirinizin kaymakamla alıp veremediği ne? Ayrıca kaymakam toplatmıyorsa, belediye ne güne duruyor birçok köy ya mahalle oldu ya da mücavir alan” diyor. 

Öğrendiğime göre kaymakamlık Yazı İşleri Müdürünün ismi Emine imiş. Soyadını yazmadığı için bu yorumu yazanın o olduğuna hükmedemiyorum. Şayet o ise bu bakış açısının tam da bürokrasiye yakıştığını düşünüyorum. Sıcak koltuklarında otururken, köyde yaşayanların halini bilmelerinin mümkün olmadığı ne güzel anlaşılıyor.

Kamyonet garajda, alınan işçi nerede, bürokrasi koltuğunda rahat, Cihangazi, Camiliyayla, Hamidiye, Akçapınar, Poyra ve daha nice Bozüyük köyleri hizmet bekliyor. Bu bürokrasiyle daha çok bekler. 

Emine Hanım bizim muhabirin Kaymakamla ne alıp veremediğini soruyor. Bende Kaymakam Bey’in hizmet bekleyen köylerle ne alıp veremediği var ki elinde hazır malzemeyi çalıştırmıyor diye soruyorum. 

“Belediye ne güne duruyor, birçok köy mahalle oldu ya da mücavir alan!!” diyor. Benim bildiğim sadece Akpınar köyü mahalle oldu, Akpınar’ın çöpü toplanmıyorsa biz gereken haberi yaparız. Mücavir alanların ise belediye, çöplerini toplamak mecburiyetinde değil. Bende size sizin bakış açınızdan bakarak soruyorum.  Sizin belediye ile alıp veremediğiniz ne var?

Halka hizmet yapmak için imkan sağlanmasına rağmen bu imkanları yapmayan kaymakam hakkında bir işlem yapılmış mıdır? 

İl Genel Meclisi hizmet için elden geleni yapmış. Gereğini yapmayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu mu? Veya verilen konteynır ve kamyonu geri almayı başka bir ilçeye vermeyi düşündü mü?

Hiçbir işlem yapılmadıysa iş yapmadığı için teşekkür etmek mi düşünülüyor. Yoksa “Bozüyük Köylere Hizmet Götürme Birliği” hizmet götürmeme birliğine mi dönüştü?

Bu yazı toplam 1158 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR