ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BU ADAMLARIN OYU İLE BENİM OYUM BİR Mİ?

BU ADAMLARIN OYU İLE BENİM OYUM BİR Mİ?

1960’lı yıllarda “Halk cahil nereye oy vereceğini bilmiyor” derlerdi. Zaman geçti “okuyan tabaka sağa oy vermiyor, sola veriyor” demeye başladılar.

Daha sonraları “Profesörün oyu da bir sayılıyor herhangi bir kimsenin de” dediler. Birkaç senedir de “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” diyorlar. 

Adam yerine koymuşlar seçilir bir yerden aday yapmışlar, Milletvekili olmuş. Yaptığı açıklamada “Türkiye ile İran savaşa girse ben İran’ın yanında yer alırım” diyor. 

Demirtaş mıdır, serintaş mıdır nedir, ne değildir denen adam, hava sahamızı ihlal ettiği için düşürdüğümüz Rusya’nın yanında yer aldı. Rusya’nın haklı olduğunu iddia etti .

PKK’nın devlete baş kaldırışını savunuyor. Hainlerin sokaklarda hendek kazmasını haklı buluyor “Kazmasınlar da ne yapsınlar” diyor. Özerklik ilan ediyorlar. Hatta özerklikten de vazgeçiyorlar. Ayrı bir devlet olmak istiyorlar. 

Suriye’nin nüfusu zaten 8milyon idi. 2 milyonu Türkiye’de, 2 milyonu başka ülkelerde yaşıyor. 350 bin üzerinde vatandaşını katleden, şehirleri, köyleri yakıp yıkan Esed’in yanında yer alan Milletvekilleri var. 

Yaşadığı, karnını doyurduğu, maaşını aldığı vatanına sahip çıkmayan bu adamların oyu ile benim oyum bir mi?

“Mollalar İran’a, İrticacılar İran’a” diye sık sık açıklamalar yapan bazı dernekler ve odalar “Türkiye ile İran savaşa girse ben İran’ın yanında yer alırım” diyen adama karşı kınayıcı açıklamalar yapmıyor. Bunun sebebi nedir acaba?

Bu yazı toplam 1562 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR