ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BÜYÜK DEPREMİN İLK SİNYALLERİ

BÜYÜK DEPREMİN İLK SİNYALLERİ

İktidar ve ana muhalefet partisinde büyük depremin öncü sinyalleri görülüyor.

Önce iktidar partisini ele alalım. Milletvekili Fahrettin Poraz Ak Parti’nin kuruluşu sırasında ismi hiç bilinmeyenlerden. 2002 Milletvekili seçimlerinde aday adaylığı müracaatlarında sanki paraşütle iner gibi gelen isim. Teşkilat yoklamasında ismi en son çıkıyor. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün kontenjanından 1. sıraya konduğu söylendi ve seçildi. Teşkilatın ve seçmenin küçük çaptada olsa sesine aldırış etmesede, Genel Merkezin tam istediği isim. Bu yüzden 2007 milletvekilliği seçimlerinde teşkilatın sesine kulak vermeyen Genel Merkez Poraz’ı yine 1. sıraya yerleştirdi.

Dört yıl buyunca yine Poyraz’ın, tabanın sesine kulak vermediği söylendi durdu. Poraz ilçesinde Belediye Başkanlığını partisine kazandıramadı. O, tabanın şikayetlerini hep gözardı etti. Ama genel merkezin çalışkan milletvekilleri listesinde yer aldı. Üçüncü devre ve parti tüzügüne göre son milletvekilliği aday adayı olma hakkını tekrar 1. sıra adayı olarak seçimlere girmek istiyor.

Son yapılan referandumda hayır oylarının çok çıkması ve haritada yer almasıyla genel merkezin ilk defa bir yerlerde yanlış yapıldığının sorgulanmasına sebep oldu. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ilimize geldi.

Referandum sonuçlarına ilk tepki milletvekili Poyraz’ın ilçesinden geldi. Teşkilat ilçe başkanıyla beraber yönetim kurulu istifa etti.

Geçtiğimiz hafta Söğüt ilçe Başkanı "İşlerinin yoğunluğu" nu ileri sürerek Osmaneli ilçe başkanıda üç gün evvel istifa etti. Arkası gelir mi? gelebilir, arkası gelmezse bilinki genel merkez istifalarının sebebine çare düşünmeye başlamış demektir. Osmaneli Ak Partinin en sorunsuz ve en güçlü olduğu ilçe. İki devredir Belediye Başkanlığını, iki il genel meclisi üyeliğinin ikisinide, seçimlerde oyların %70’ni, referandumda yine yüksek evet oyu alan ilçe. Böyle bir ilçenin Başkanı istifa ediyor.

Ak parti il başkanı geçtiğimiz pazar günü yapılan İl Danışma Kurulu Toplantısında Belediye Başkanları hakkında basında çıkan haberleri kastederek "Dokunmayın benim başkanlarıma" dedi.

İl Başkanı İlçe Başkanlarının istifaları karşısında "Dokunmayın benim ilçe başkanlarıma" demedi. Ama kime? İstifa eden ilçe başkanlarıyla görüşüp esas istifa sebebini öğrenip, istifaya sebep olan yere "Dokunmayın benim ilçe başkanlarıma" diye avazı çıktığı kadar bağırmalı. Bu istifalar öncü deprem. Büyük depremi adaylar açıklandığında göreceğiz.

Gelelim Ana Muhalefet partisindeki deprem sinyallerine.

Sayın Tüzün 2 devredir dikensiz gül bahçesinde yürüyüşüne devam etti. Son yerel seçimlerde Bozüyük’te partisinin seçimleri kaybetmesiyle partide muhalefet kıpırtıları başladı. Genel merkezde Genel başkan değişiklikleriyle başlayan sinyaller, referandumda Bilecik’in hayır cephesinde yer almasıyla Tüzün Genel Merkezde "Ben ilimde güçlüyüm" pozisyonunda görünsede, gelişen olaylara baktığımızda oradada büyük depremin ilk sinyalleri başladı.

İl Başkanı Tüfenkçi; Milletvekili adaylığını düşündüğünü ileri sürerek istifa etti. Ben Genel Merkezin "Görevden alacağız en iyisi yiğitlik sizde kalsın istifa edin" dediğini düşünüyorum. Elliye yakın ilde il başkanlığı değişikliğine gidildi.

Genel Merkezde yaşanan değişiklik parti yönetiminde "Biz mevcut teşkilatlarla ve şuanki milletvekilleri ile seçimlere gidersek değil iktidar ana muhalefet bile olamayız" bir anlayışı hakim oldu.

İl Başkanının istifası ve yerine atanan isim Sedat Bayam oldu. Başkanın istifasından sonra ismi kulislerde hiç konuşulmayan isim. Hatta geçen haftaya kadar, CHP Belediye Meclis üyeleri tarafından parti disiplin kuruluna verilmesi isteniyordu.

Bayam, atamayla getirildiği İl Başkanlığını seçimlerden sonra uzun zaman devam ettireceğini düşünmüyorum. Delegenin oyu ile gelmeyi uygun görür, seçimsiz başkanlığı içine sindirebileceğini zannetmiyorum.

Bayam’ın İl Başkanlığına atanmasına Tüzün’ün tasvip etmediğini sanıyorum. Bayam, milletvekili adaylarının delege veya parti üyeleri ile belirlenmesini ister. Genel Merkezde aynı düşüncede olduğunu açıklıyor. İl Başkanını seçerkende aynı düşünenleri tercih ettiği anlaşılıyor.

Tüzün içinde büyük depremin ilk sarsıcı sinyaller başladı.

Maçlar biliyorsunuz 2 devrelik. Henüz 3 devre futbolda yok. Bakalım her iki milletvekili de ilk sinyal depremleri atlatabilecek mi? Büyük depremi milletvekilleri mi? Teşkilatlar mı yaşayacak? Zaman yakın...

Bu yazı toplam 1451 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR