ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP VE MEGA PROJE

CHP VE MEGA PROJE

CHP Mega Şehir projesi yapacağını açıkladı. Mega kelimesinin Yunancadan geldiğini öğrendim. Yani ismi yabancı, mega Şehir olduktan sonra içi de elbette bize değil yabancılara hitap eder. Gerçi olur mu? CHP iktidara gelecekte…

Şimdi Romanlar denen demircilik yapan bir roman demiri dövmeye başlamış. Oğlu da karşısında çekiç sallıyor. Baba “bu yaptığımız malzemeleri satalım parasıyla bir eşek alırız.” demiş. Oğul “baba eşeğin sıpası da olur ona ben binerim” deyince baba “ulan sıpanın belini kıracaksın”der. 

CHP’nin bir yerde bir çivisi mi var ki Mega Şehir yapacak. 

Hem sonra bu projeyi gerçekleştirmek için bir otoyola ihtiyaç yok mu? Var. CHP değil miydi tek gidiş geliş yolları 1950’li yıllarda Demokrat Parti yapmaya başlayınca “bu kadar geniş yol yapılır mı? Havaalanı mı yapıyorsunuz?” diyen.

1969 yılında Adalet partisi iktidara geldi. Ülke genelinde hızla barajlar yapılmaya başladı. CHP her zaman ki gibi muhalefette “barajlar yapıyorsunuz bu kadar elektriği ne yapacaksınız, toprağa mı vereceksiniz” diye itiraz etti. Türkiye aradan geçen 45 yıla rağmen onca baraj yapıldı halen elektrik ithal ediyor.

1974 yılında İstanbul boğazına köprü yapılmasına karşı çıktılar. Özal ikinci boğaz köprüsünü yapmaya kalktı yine karşı çıktılar. Şimdi üçüncüsü yapılıyor yine karşı çıkıyorlar. Halen İstanbul trafik belasından kurtulabilmiş değil. Mega Şehir içine de elbette bir köprü gerekebilir, köprüye karşısınız nasıl olacak?

2 yıl evvel İstanbul’da gezi olayları yaşandı. Geziciler hükümete “Olayların sona ermesi için 1-Havaalanı yapılmasından, 2- Kanal İstanbul projesinden, 3- Tüp geçit çalışmalarından vazgeçildiğinin açıklanmasını istediler. CHP’de gezicileri destekledi. 

Mega Şehir’e ulaşmak için havaalanına ihtiyaç var. Havaalanına karşısınız nasıl olacak bu iş.

Gerçi CHP’nin iktidar yüzü göreceği yokta. Benim anlatmak istediğim şu. CHP bu güne kadar ülkede ne yapılmak istendiyse hep karşı çıktı. Ama yapıldı iyi oldu. Ya yapılmasaydı ülke bugün ne halde olurdu? İnsanları böyle düşünceye davet ediyorum.

Buğday arpaya “benim bir yerde biraz işim var ben gelinceye kadar ekmek oluver.”der. 

Arpa “Mantı börekte olayım mı?” deyince Buğday “Doğru doğru kürek üstünde dur da mantı börek olacağın kalsın.”dediği gibi. 

Ey CHP doğru doğru muhalefet yapmayı öğren de, ne zaman iktidar olacağına millet karar vermesinin zamanını iyi bilir.

Bu yazı toplam 1146 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR