ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

ÇOK ACIRSAN ACINACAK HALE GELİRSİN

ÇOK ACIRSAN ACINACAK HALE GELİRSİN

Osmanlı devrinde Eskişehir’de bir Müslüman Müslümanı öldürür. Kütahya topluca duaya çıkar “Allah’ım yakınımızda bir Müslüman bir Müslümanı öldürmüş, bizlere o günleri gösterme…”

Bir Müslüman, değil bir din kardeşini öldürmek, cihad zamanı haricinde bir başka dinin mensubunu bile öldüremez. Bugün geldiğimiz noktaya bakalım.

Yönümüzü batıya döndürdükçe daha beter batmaya başladık. Bütün yaşadığımız kötülüklerin sonucunu eğitim ve kültürümüze gerektiği gibi önem vermeyişimize bağlayabiliriz. Kültür Bakanlığı'nın kuruluşu 30 yıl ya var ya yok. Yıllarca da Turizm Bakanlığı yanında yamak olarak tutulduğunu da unutmayalım. 

Kültür Bakanlığı adı altında kuruldu da milletimizin kültürüne hizmet mi etti? Nerede batı kültürü? Batı müziği varsa milletten vergilerle toplanan paralar oralara harcandı. Zaten Kültür Bakanı'nın Bakanlar Kurulu'ndaki protokoldeki yeri en sonlarda olması bile kültürümüze verdiğimiz değerin ispatıdır.

Herhangi bir yerde bir hadise olsa hemen “Eğitimsizlik” diye söze başlanır. Bunca anarşi, cinayetler, vatan hainlikleri, eğitim görmüş insanlardan çıkıyor. Her biri üniversite talebesi veya bitirmiş olanlar. 15 yıl süre ile Milli Eğitim'e teslim ettiğimiz çocuklarımıza bu süre içinde bir cana kıymanın vebalini öğretemiyoruz. Başkasının canını bırakın, kendi canına bile kıyan canlı bomba olan nesil yetişti. Dün karıncayı ezmekten sakınan nesil yerine toplu katliam yaşatan çocuklar yetişti. 

Sistemde bilyenin biri arızalandığında dönen çark arızalı bilyeye her geldiğinde “tak” diye bir ses yapar. Çark her döndüğünde “tak” sesi devam eder. Zamanla arızalı bilye diğerlerini bozar. Tak sesi büyük sesli cıyırtı halini alır. Nihayetinde bilyelerin tamamı bozulduğunda sıkışır çark dönmez olur. İlk tak sesi duyulduğunda bilye değiştirilirse arıza büyümez. Milli Eğitim ve Kültüre gereken önemin verilmeyişi yıllarca sistemde “tak tak” seslerini çoğalttı. Zaman içinde tedbirsizlik, çarkı kilitlemeye ve dönmez hale getiriyor. Ne yazık ki Eğitimde ve Kültürde yozlaşma Tanzimat’tan beri devam ediyor. Dilerim 1 Kasım seçimleri sistemdeki tak tak seslerini duyan ve buna çare üretebilecek iktidar nasip etsin. 

Akşam olduğunda TV ekranlarında bakın insan öldüren canileri savunan bir sürü okumuşu dinleyebilirsiniz. Çok acırsan bir gün acınacak hale gelirsin. Bugün geldiğimiz nokta bu…

Bu yazı toplam 1289 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR