ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DESTEKLEMESİ ÖDENMEYEN 5 İLDEN BİRİYİZ

DESTEKLEMESİ ÖDENMEYEN 5 İLDEN BİRİYİZ

 Geçen haftaki yazımda ‘’çiftçinin parası düyuna mı uğradı’’demiştim. İl koordinasyon toplantısında il müdürü Hacı Dursun Yıldız açıklamasından öğrendiğimize göre Ramazan bayramına kadar ödenmeyecek, kurban bayramına belki yetişecek.

 Vali bey içinde kendisini ilgilendiren habere gösterdiği tepki kadar çiftçinin zamanında ödenmeyen parasına da aynı tepkiyi gösterecek mi? Demiştim.

 Şu anda paralar bayrama kadar ödenmediğine göre tepkiyi gösterdi diyemem. Neden diyemem?

1- 81 vilayetten ödenmeyen 5 ilden birisiyiz. Konya’nın bir mahallesi kadar çiftçi kayıt sistemine kayıtlı il çapında çiftçimiz var. Buna rağmen çiftçinin parası ödenen iller arasında değil ödenmeyen iller arasındayız.

2- Para zaten maliyeden çıkmış, Tarım Bakanlığı’nın hesabına geçmiş, parasını alan iller aldığı 1,5 ay olmuş buna rağmen ortada yaşanan beceriksizlik çiftçiye ödettiriliyor. Ortada kimden kaynaklanan arıza varda ödeme gecikiyor?

3- Seçimlerden evvel Yazı İşleri Müdürümüz bir yazısında ‘’Ak Parti oy kaybederse bu bürokrasi yüzünden kaybeder’’ demişti. İşte bir örneği şimdi yaşanıyor. Beceriksizlik, vurdumduymazlık, nemelazımcılık yüzünden 81 vilayetin içinden beceriksiz 5 ilin arasında yer aldık. Evvel ki yazımda belirttiğim gibi evvelki yılda çiftçi destek parasını temmuz ayında almıştı. Demek ki bir yerde arıza var. Arıza giderilmemiş.

 Ben 25 gündür çiftçimizin destek parasını neden ödenmediğinin üzerinde duruyorum. Sorumluluk makamında oturanlarında konunun üzerinde dursalar şimdiye kadar hallolurdu diye düşünüyorum.

 Gelelim muhalefete! CHP milletvekili Yaşar Tüzün ilk soru önergesini verdi. Gönül isterdi ki ilimizde en az bin çiftçiyi ilgilendiren desteklemelerin neden geciktiğiyle ilgili soru önergesi versin. Hatta desteklemeleri ödenmeyen iller arasında hiçbir zaman gecikmeyen iller arasında Diyarbakır neden olmuyor diye sorsun.

Ak Parti il başkanı Kadir Bayrak yazımdan sonra beni aradı ‘’Milletvekilimiz Halil Eldemir üzerinde durduğunuz çiftçinin destek paralarının ödenmesi konusunu Tarım Bakanı ile konuştuğunu en yakın zamanda çiftçinin hesabına yatırılacağını’’ ifade etti. 

 İnşallah diyelim.

Bu yazı toplam 1336 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR