ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DİRİLİŞİMİZ TEMENNİSİYLE

DİRİLİŞİMİZ TEMENNİSİYLE

İlimizi tanıtmanın önemi TRT1'deki "DİRİLİŞ" dizisinin yayınlanmasıyla daha çok anlaşıldı.

Bir ana caddeden saatte 10 bin kişi geçse, bunların yüzde 10'u alışveriş yapsa bin kişi esnafa para bırakır. Aynı caddede saatte bin kişi geçerse yüzde 10'u alışveriş yaptığında yüz kişi esnafa para bırakır. Mühim olan o şehre o caddeye insanların gelmesini sağlamaktır. 

Vakıflar ilimize şube açmadı . Bundan 10 sene falan evvel temsilcilik olarak bir memur gönderildi. Emekliye ayrıldı bir daha yerine kimse gönderilmedi. O memur arkadaş  " Bilecik elindeki değerleri tanıtamıyor, burada yatanların kim olduğunu bilen yok. Şeyh Edebalı, Ertuğrulgazi başka illerdeki tarihe bedeldir" demişti.

Osman Gazi'nin yakın arkadaşı Mihalgazi İnhisar'ın Harmanköy'ünde yatıyor. Yirmi sene evvel türbe yapıldı. 10 yıl evvel gittiğimde türbeye çıkan merdivenler çimento ile yapılmış dökülüyordu. Köyün etrafı mermer ocakları ile dolu. Bunu dile getirdim hiç olmazsa ocaklara bu merdivenlerin yaptırılmasını istedim. Zannederim 3 yıl evvel yine gittim aynı merdivenleri daha dökülmüş gördüm. Türbenin camları kırılmış içerisi toz içerisindeydi. Yine gördüklerimi dile getirdim. Şimdi ne durumda bilmiyorum. Ne iş yaparsan yap inanarak yapmalısın. Kendin inanmıyorsan başkasının inandığını beklemek abes olur. "DİRİLİŞ" dizisi ile Ertuğrulgazi'ye ziyaretçi sayısı artmış. Aynı ziyaretçilerin Şeyh Edebalı'yı da ziyaret ettiklerini öğrendim.

Hediyelik eşya satan esnaf memnun. Şehir içindeki esnafında bu ziyaretlerden memnun olduğunu duydum. Bir dizinin yayınlanmasıyla başlayan hareketlilik,ileride çekimlerin Söğüt'te yapılacağını düşünelim hareketlilik daha da artar.

Eskiden Yörük bayramı dediğimiz şimdilerde Söğüt şenlikeleri denilen Söğüt'te Ertuğrulgazi türbesi civarında yapılan şenliği yeterince tanıtamıyoruz. Televizyonlarada yarım dakikalık bir haberle geçiştiriliyor. 

Gazetelerin iç sayfalarında küçük bir haberle veriliyor. Bazı gazetelerde yer bile verilmiyor...

İlin kültür Müdür'ü bile şenliklerin yapıldığı günlerde izne ayrılıyorsa elbette başkalarından ilgi beklemek abes olur.

"DİRİİLİŞ" dizisi ilimizde dirilişi olması temennisiyle hoşça kalın. 

Bu yazı toplam 1253 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR