ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DÜŞÜNMEYE FIRSAT VERELİM

DÜŞÜNMEYE FIRSAT VERELİM

Mahalli seçimlerin yapıldığı 30 Mart tarihine 60 günün altına indi. Belediye Başkan Adayları açıklandı. Belediye Meclis Üyeleri için partiler çalışmalarını sürdürüyor.

Ben İl Genel Meclisi adayları seçimine dikkat çekmek istiyorum. Bütün partiler il genel meclisi üyeliği adaylarını seçerken ince elekten geçirmeleri gerektiğine inanıyorum. 

İl Genel Meclisi yetkileri bu iktidar döneminde çok genişletildi. Meclise seçilen arkadaşlar önce kanunun meclise verdiği yetkileri bilmesi, köylere de hizmet götürdüğünden ilin her tarafını iyi tanımaları lazım.

İlin ihtiyaçlarını, yapılacak hizmetleri, ekonomisini, üretimini, sanayisini, tarıma yapılacak destekleri İl Genel Meclis Üyeleri sağlayacak.

Halen çalışmaları yürüten İl Genel Meclisinde iktidar partisi çoğunluğu hakim. Gelecekte ne olacağını bilemeyiz ama iktidar partisi söz sahibi olabilir.

İl Genel Meclis Üyeliği sıralamasına parti teşkilatları ileride partiyi zor duruma düşürecek isimlere mesafeli davranmalı.

Milletvekili Poyraz “Basın, hastane ve Yenişehir yolunu sık sık gündeme getiriyor.” diyor.  Verilen sözlerin yerine getirilmesini istemek kimseyi rahatsız etmemeli. İl Genel Meclisi sıralamasına dikkat edilmezse zaman zaman gündeme gelebilir. Diyelim bir partinin İl Genel Meclis Adayı İl Özel İdaresiyle yaptığı işten takıntılı durumda . Siz bu kişiyi sıralamada seçilecek bir yere koydunuz. Şimdiden sorunlu bu arkadaş siyasi bir güce ulaştığında partisini zor durumda bırakmaz mı?

Böyle bir durumu basın yazdığında kimin şikâyet etmeye hakkı olabilir?

İl Belediye Başkanlığı belirlenmesi sırasında yapılan hatalı davranışlar henüz unutulmadı. 

Partiler işini menfaat ilişkisine girmemiş kişileri seçmeli. Milletvekili Poyraz Belediye Başkanları toplantısında Bakan çocuklarının rüşvete bulaşmadıklarına inandığına ama etik olmayan davranışları olabileceğini söylüyor. 

Demek ki bazı kararları verirken etik olmayan davranışlarda bulunanlara fırsat vermemek lazım. Umarım hatırlattıklarımıza kızmak yerine düşünmeye fırsat vermiş oluruz.

Bu yazı toplam 1141 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR